Kivágták a multit az új Dragon Age-ből

Noha eredetileg multiplayert is terveztek bele, lapértesülések szerint az Anthem buktája után az Electronic Arts megengedte a BioWare-nek, hogy végül kizárólag single player játék legyen az új Dragon Age.

A Bloomberg mindig jól értesült újságírója, Jason Schreier szállította a hírt, miszerint az új Dragon Age egy ízig-vérig single player játék lesz. Noha korábban multiplayert is szántak az anyagba, a tűzhöz közel álló források szerint az Electronic Arts végül megengedte a BioWare-nek, hogy kivágják a többjátékos elemeket belőle.

Sokan csaptak most a levegőbe valószínűleg, a jó híreket pedig két másik Electronic Arts-játéknak köszönhetik: egyrészt a Star Wars Jedi: Fallen Ordernek, ami annak ellenére tudott elérni 10 millió játékost négy hónap alatt, hogy kizárólag egyjátékos módban volt játszható; másrészt az Anthemnek, ami lényegében kétszer is elhasalt - egyszer a megjelenése után, másodszor pedig most, miután a kiadó lelőtte a 2.0-s változatát.

A következő Dragon Age fejlesztése még 2015-ben vette kezdetét, de 2017 őszén újra kellett kezdeni a munkálatokat, mert át kellett alakítani, hogy hosszú távon is lehessen monetizálni. A játékot 2018-ban jelentették be hivatalosan, és az elmúlt években a BioWare több kulcsembere is keményen lobbizott azért állítólag, hogy elengedhessék a multiplayert - sikerrel jártak.

10 komment - szólj hozzá!