Kiderült, mennyi bevételt hozott a DOOM Eternal

  • Írta: Baloo
  • 2021. március 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Bethesda korábban már büszkélkedett vele, hogy a DOOM Eternal a széria eddigi legjobb nyitányát produkálta, most viszont az is kiderült, hogy ez számokban kifejezve egész pontosan mennyi pénzt jelent.

A 2004-es, stílust váltott Doom 3 felemás fogadtatása után 2016-ban a franchise visszatalált önmagához a rebootolt epizóddal, majd azután a jól megérdemelt siker a tavaly megjelent DOOM Eternal premierjénél érte el a csúcsfokát. Azt, hogy a legutóbbi rész parádésan teljesített a pénztáraknál, eddig sem rejtette véka alá a Bethesda, de most azt is megtudtuk, hogy mekkora volt a siker számokban mérve.

Az id Software extermékmenedzsere nemrég frissítette a LinkedIn-profilját (via ResetEra), amiből kiderült, hogy a DOOM Eternal eddig több mint 450 millió zöldhasút hozott a Bethesda konyhájára. Az alig kilenc hónap alatt - mikrotranzakciók és egyéb monetizációs megoldások nélkül - összehozott összeg mindenféleképpen megsüvegelendő teljesítmény.

2.
2.
hedzsooo
Szerintem meg ugy 10-20 evig biztosan noni fog ez a szegmens, a videojatekok piaca, hiszen az egyre idosebb generacio is hozzatartozik most mar majd a jatekosok taboraba, azaz a vasarlok koze. Hat meg milyen jarvany/"maradj otthon" evek alatt ne csodalkozzunk, ha a jatekok iranti erdeklodes is megno... :-)))

A fentiek mellett persze ugy fair, ha azt is hozza tesszuk, hogy termeszetesen tisztesseges iparos melo volt ez a Doom, 1ebkent nyalvan nem ezt a jatekot vettek volna ennyien meg, vagy 1. napon visszakertek volna az arat...
1.
1.
Mert a jó játékokat megveszik az emberek, ahogy azt ez a videó is jól mutatja:

https://www.youtube.com/watch?v=OBpwIDgJGCs&ab_channel=ErikMellquist
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...