Rekordbevétellel zárta az évet a Square Enix

Közzétette az aktuális éves üzleti jelentését a Square Enix, amiből kiderült, hogy mind a Final Fantasy VII Remake, mind a Marvel's Avengers olyan jól hozott a cég konyhájára, hogy ennek köszönhetően rekordbevételt könyvelhettek el az idén.

A tavaly április 1-jén indult üzleti évben két olyan nagyágyút is piacra dobott a Square Enix, mint a Final Fantasy VII Remake és a Marvel's Avengers, amiből habár az utóbbi nem teljesített az elvárásoknak megfelelően, így is szép számokat hozott a cégnek.

A nemrég közzétett üzleti jelentésből ugyanis kiderült, hogy a japán kiadó rekordnak számító 332 milliárd jenes (3 milliárd dolláros) bevétellel, illetve 47 milliárd jenes (429 millió dolláros) nyereséggel zárta az évet, ami 27, valamint 44 százalékos növekedést jelent az előző üzleti évhez képest.

Sajnos azért nem teljesen felhőtlen a Square Enix öröme, hiszen míg a videojátékos részleg pozitív számokat hozott, addig a koronavírus-járvány hatására több vidámparkját is be kellett zárnia Japánban, ami 25 százalékkal csökkentette az éves bevételeket.

12 komment - szólj hozzá!