Chris Avellone bíróság előtt tisztázná a nevét

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 29.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Tavaly júniusban egy elég csúnya botrány robbant ki, amikor többen is szexuális zaklatással vádolták meg Chris Avellone-t, akivel a Techland gyorsan meg is szakította a kapcsolatot. Az író most viszont készen áll bíróságra vinni az ügyet.

Majdnem kereken egy évvel ezelőtt írtunk mi is róla, hogy szexuális zaklatással vádolják Chris Avellone-t, aki olyan címeken dolgozott az elmúlt években, mint például a Divinity: Original Sin II, a Star Wars Jedi: Fallen Order vagy az új Prey. A vádak szerint Avellone nem csak leitatott fiatal lányokat, de gyakran igyekezett a státuszával és hatalmával is visszaélni, hogy így tudjon a beosztottjaihoz közeledni.

Az író hosszas hallgatás után végül megtörte a csendet, és nem csak egy blogsorozatban tagadta, hogy bármi olyasmit tett volna, amit felhoztak ellene, de még néhány vádlóját is beperelte ezzel együtt.

Avellone ügyvédje szerint a kliense nem csak elvesztette az akkori állását a szexuális zaklatás vádja miatt - a Paradox és a Techland valóban azonnal megszakította vele a kapcsolatot -, de több potenciális munkalehetőségről is le kellett mondania emiatt.

Arról viszont egyelőre még nem esett szó, hogy Avellone ügye mikor kerülhet majd a bíróság elé.

13.
13.
Ooorky
#12: Már az is sokat elmond, hogy a sok történetből 1 azaz egy jutott el a bírósági tárgyalásig.

Az eljárási hiba mellett felmerült annál az 1 db tanúvallomásnál más furcsaság is, eleve azért egyezett ki az ügyészséggel anno, hogy ejtik az ügyet, de a bíró csak azért is bezáratta.
12.
12.
Giggsy
#11: Cosbyt ne hozd már fel. Ellenne annyian álltak elő a maguk történetével, hogy az nem lehet kamu.
Másrészt!
Eljárási hiba miatt semmisítették meg az ítéletét. Nem azért, mert ártatlan lenne, nem azért mert új bizonyíték merült fel, hanem eljárási hiba miatt. Konkrétan az egyik, a perben felhozott ügyben volt alkuja az ügyészséggel, és ezért jogilag nem lett volna szabad felhozni. Nem arról van szó, hogy ártatlan, hanem arról, hogy azt az ügyet törvényileg nem lett volna szabad felhasználni ellene.
11.
11.
Ooorky
#10: És?
Leélt 2 évet a börtönben úgy, hogy mindenki belerúgott ahogy tudott, az egész életműve ment a kukába, erre kiderül, hogy az egész bűzlik és azonnali hatállyal szabadlábra helyezik.

Ő volt az első, rácuppant a sok egykori ribanc a pénz reményében, most meg jön a pofára esés, mert amint a vallomásról kibukik, hogy hazugság akkor már nekik kell felelniük érte, egyetlen menekülési út ha visszavonják, mert azt kiharcolták pont a metoo-sok, hogy szexuális zaklatásról tett feljelentést büntetlenül vissza lehessen vonni (vajon miért...).
10.
10.
Guba32
#8: Te,ezt a palit azért 60-an vádolták meg,az nem kevés...
9.
9.
Ooorky
#7: Még évekkel ezelőtt volt kirakva egy videó egy néger bálnáról, hogy 2 fehér srácot börtönbe juttatott szexuális zaklatás vádjával és le is ültették őket, csak az volt a szerencséjük, hogy a hülye ribanc rájuk hivatkozott mikor egy 3.-at próbált becserkészni és az se akart bottal se hozzá nyúlni, ráadásul fel is vette amikor fenyegetőzött és megosztotta nyilvánosan...
Így másfél év után szabadultak...
8.
8.
Ooorky
Eléggé ironikus módon pont most engedték ki Bill Cosby-t a börtönből 2 év után, mivel a fellebbviteli bíróság szerint jogtalanul ültették le.

Egyrészt végig együttműködött a hatóságokkal, ezért nem volt indokolt a lecsukása a jogerős ítélet meghozatala előtt, másrészt erőteljes kérdőjelek merültek fel a tanúvallomások tisztasága körül...
Ráadásul az első fokú bíró még alkut is ajánlott neki, hogy ha részt vesz egy nemi erőszak elleni terápián akkor csak 3 évet kell ülnie, ő pedig azt üvöltötte, hogy inkább leüli a teljes 10 évet ártatlanul, de őt ezzel nem fogják megszégyeníteni...

Pedig az ő lecsukása volt a metoo terrorszervezet első győzelme.
7.
7.
Fata Morgana
#6: Az előítélet a legrosszabb ami létezik, bárhol éljen is az ember a tények ismeretében a bíróságnak kellene hogy ítéljen, nem pedig az embereknek ez nem az ő dolguk.
A nyakam tenném rá hogy a mai napig is vannak olyan emberek akiket ártatlanul ítélnek el vagy ülnek már a hűvösön, ezen bakiknak csak a töredékére derül fény, ami bizonyítja azt hogy semmi és senki nem tökéletes.
6.
6.
Heldengeist
#5: Igen, a jogban működik. Azon kívül viszont a gyanúsítás elintézi az illető karrierjét és tönkreteszi az életét. Embereket rúgnak ki az egyetemről vagy a munkahelyükről hamis vádak alapján, amik sokszor a bíróságig sem jutnak el, másik munkát pedig ugyanezért nem kap, vagy csak sokkal rosszabbat.
5.
5.
Fata Morgana
#3: Pedig pont Amerikában működik az ártatlanság vélelme, mert ott vád-nak kell bebizonyítani hogy bűnös az illető.
Kis hazánkban mindenki bűnösként kerül a bíróság elé és ott kell bebizonyítani azt hogy nem bűnös az illető.
A probléma az hogy vagy 8 év után jelentette fel a "sértett" nem pedig azonnal.
Kíváncsi lennék hogy néz ki az nő aki bevádolta, mert nem hinném hogy Avellone-nak szüksége lenne ilyen praktikára, ha egy kis etye-petyét akarna nem valami ronda állatról van szó, egy jóvágású pali akinek szerintem nem gond felszedni egy nőt.
Persze nem ismeri az ember a tényeket de az illető hölgyre is igaz.
Nagyon remélem hogy kiderül az igazság.
Van egy mondás "könnyű Katit táncba vinni ha ő is akarja".
4.
4.
Guba32
#2: Haha,azt már a barátnőm se hiszi el,hogy én nem is akartam inni,csak hát ugye a körülmények úgy hozták...Akkor egy bíró?
3.
3.
delphijos
#2: De nem is ez a lényeg, mert nem ismerjük a tényeket, akar igaz is lehet. A fő gond az ezekkel amit Ooorky is ír, hogy itt nincs “ártatlanság vélelme”, bemondásra meghurcolják az embert.
2.
2.
Fata Morgana
#1: Az egészben az is pláne, hogy évekkel a történtek után, volt ez az egész hercehurca.
Az is érdekes hogy lehet valakit leitatni??
Vagy miért ment fel a szobájába, miért nem hívott Taxit stb...
Van pár érdekes tény ebben a dologban.
1.
1.
Ooorky
Szörnyű, hogy bemondásra tönkre lehet tenni egy élet munkáját...
Persze ha igazak a vádak akkor bűnhődjön érte, de már annyiszor bebizonyosodott, hogy pénzért, 5 perc hírnévért hazudoztak egyesek, hogy nem tudom ki hisz még ezekben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...