Elite Dangerous: Odyssey - késik a konzolos verzió

A Frontier Developments határozatlan ideig elnapolta az Elite Dangerous: Odyssey konzolos megjelenését. Az űrszimulátor legújabb expanziója katasztrofális állapotban rajtolt PC-n, így a csapat minden erejével a javításokon dolgozik.

Hiába tűnt elképesztően ígéretesnek az Elite Dangerous: Odyssey, az óriási űrrepülős szimulátor expanziója végül egy lángoló roncsként csapódott be az immáron már lábon is bejárható bolygófelszínbe. Az egyelőre kizárólag PC-n elérhető kiegészítő rengeteg súlyos technikai hibával és borzasztó teljesítménnyel került piacra, ezzel gyakorlatilag élvezhetetlenné téve a játék új változatát, a helyzet pedig az elmúlt két hónapban nem javult túl sokat.

Márpedig a Frontier csapata gőzerővel dolgozik a javításokon, nyilvánvaló viszont, hogy továbbra is rengeteg munka áll előttük. A helyzetet eddig tovább súlyosbította, hogy az eddigi tervek szerint az Odyssey idén ősszel PlayStation 4-re és Xbox One-ra is ellátogatott volna - az a játék, amely a modern, csúcskategóriás PC-ket is rendre két vállra fekteti. A brit stúdió végül belátta, hogy az efféle ígéreteknek egyelőre nincs sok értelme, így határozatlan ideig elcsúsztatták a konzolos verziók megjelenését.

A Frontier Developments alapítója és elnöke, David Braben egy fórumposztban tette nyilvánossá a csapat döntését. Mivel a játék PC-s változata jelenleg is borzasztó állapotban van, ráadásul ezen a platformon tartózkodik a játékosbázis jelentős hányada, a stúdió bölcsen úgy döntött, hogy a portolás helyett a már kiadott játék javítására szánják az erőforrásaikat. Ez nyilvánvalóan szomorú hír a kiegészítőt váró konzolos parancsnokok számára, de az igazság az, hogy ezzel a lépéssel a Frontier valószínűleg mindenkinek megspórol egy újabb kör csalódást.

3 komment - szólj hozzá!