Jobban fut a Resident Evil: Village tört verziója

Az elmúlt napokban indult a szóbeszéd, miszerint a Resident Evil: Village kalózverziója kevesebb problémával fut, mint az eredeti kiadás. A Digital Foundry is vetett egy pillantást a témára, és szomorúan jelentették, hogy a pletyka igaz.

A hét elején kaptak szárnyra a pletykák a kalózkörökben, hogy miután a tört verzió crackje kiöli a DRM-védelmet a Resident Evil: Village-ből, ennek köszönhetően a játék is jóval stabilabban fut PC-n. A Digital Foundry úgy döntött, hogy szakavatott szemével összehasonlítja a két verziót, és a végeredmény sajnos valóban kiábrándító lett:

Ugyanis megerősítették, hogy Ethan Winters legújabb kalandja tényleg jobban fut a Denuvo-kasztrálás után, vagyis a készítők - a Crash Bandicoot 4: It's About Time helyzetéhez hasonlóan - ismét a becsületes felhasználókkal szúrtak ki. Remélhetőleg hamarosan a Capcom is belátja, hogy az erőltetett (illetve nem túl eredményes) DRM-védelem csak többet árt, mint használ, és hamarosan kiveszi azt a Resident Evil: Village-ből.

Update! A Digital Foundryt időközben megkereste a Capcom: a cég szerint már dolgoznak a PC-s verzió optimalizálásán, hamarosan pedig további részleteket is megosztanak a témában.

13 komment - szólj hozzá!