A játékok is megjelenhetnek a Netflix kínálatában

Lapértesülések szerint az Oculustól igazolt videojátékos vezetőt a Netflix, és "a következő egy éven belül" játékokkal bővítené ki a szolgáltatása kínálatát. A felhasználók ezeket is a már meglévő előfizetésükkel streamelhetnék.

Tavasszal röppentek fel az első hírek arról, hogy a Netflix beszállna a játékiparba, most pedig újabb fejleményét látjuk ennek: a Bloomberg számolt be róla, hogy a szolgáltató leigazolta Mike Verdut, aki a cég játékfejlesztési igazgatója lesz, és közvetlenül az operatív igazgatónak, Greg Petersnek jelent majd. Verdu korábban a Zyngánál, az EA Mobile-nál, legutóbb pedig az Oculusnál dolgozott.

Noha korábban a Netflix is megmártózott a játékok világában, hiszen több címét is adaptálták már, és interaktív filmekkel is próbálkozott, itt most többről van szó: a Bloomberg szerint a streamelhető játékok a következő egy éven belül jelenhetnek majd meg a szolgáltatás kínálatában, ott pedig saját kategóriát fognak kapni, vagyis nem kell külön alkalmazást letölteni hozzájuk. Fontos részlet továbbá az is, a jelenlegi elképzelések szerint az előfizetők felár nélkül, a meglévő tagságukkal férhetnek majd hozzá ezekhez a címekhez.

Az nem világos egyelőre, hogy a Netflix milyen játékokkal töltené fel a szolgáltatását, de Verdu titulusa és a korábbi nyilatkozatok alapján valószínű, hogy kiemelt szerep juthat majd a saját sorozataik és filmjeik feldolgozásainak.

28 komment - szólj hozzá!