Kedvcsinálót kapott a Blade Runner: Black Lotus

Ősszel érkezik a Blade Runner: Black Lotus című animesorozat, amely újabb részleteit fedi fel a Blade Runner-univerzumnak. A hétvégén zajló Comic-Con apropóján kaptunk hozzá egy trailert is.

A hétvégén zajló Comic-Conon az őszre ígért Blade Runner: Black Lotus is szerepet kapott, ahol egy panelbeszélgetés keretei között vetítették le az animesorozat kedvcsinálóját. A Black Lotus Shinji Aramaki és Kenji Kamiyama rendezésében készül, míg a produceri teendőket Joseph Chou látja el.

A sorozat története 2032-ben játszódik majd, vagyis a 2017-es film eseményei előtt, de már a Blade Runner: Black Out 2022 című anime után járunk, amely egyébként szintén Chou vezényletével készült. Mindezt azért is érdemes hangsúlyozni, mert a Black Out kulcsfontosságú alapeleme lesz a Black Lotus történéseinek, a főhősnő egy Elle nevű replikáns ugyanis (Jessica Henwick), aki emlékek nélkül ébred, nem tudja, hogy ki ő, és hogy hol van - az egyetlen nyom, amin el tud indulni, egy tetoválás.

Ez az alapfelütés kifejezetten izgalmas, hiszen Elle így egy sor kérdésre első alkalommal kap választ. Milyen érzés először szerelembe esni? Milyen érzés dühösnek lenni? És örülni? Mit jelent embernek lenni? A Black Lotus az egyén küzdelmeit dolgozza fel a Black Outtal járó összeomlást követően, a diszkrimináció, az elidegenülés és úgy általában az igazságtalanság témáját is kapargatják majd az alkotók.

A Black Lotus ismerős arcot is hoz magával, hiszen Niander Wallace is feltűnik majd benne az édesapja oldalán, így talán arra is választ kapunk, hogy mi történt a két mozifilm között, és hogyan jutott hatalomra a Wallace Corporation.

4 komment - szólj hozzá!