Miért nem láthattuk a Halo Infinite kampányát?

  • Írta: szlav
  • 2021. augusztus 31.
  • Hír
Link másolása
A 343 Industries a tavalyi, negatív visszajelzéseket keltő E3-as bemutató óta rejtegeti a Halo Infinite egyjátékos sztorimódját. A csapat kreatív igazgatója most végre elárulta, hogy miért történt mindez.

A Halo Infinite zárt technikai alfája csupa pozitív visszhangot keltett a rajongók körében, tavaly nyáron azonban nem mindenki volt ilyen optimista a játékkal kapcsolatban. A 2020-as E3-on levetített gameplay a nyílt világú kampányt mutatta be, a látottak alapján azonban sokan úgy vélték, hogy kiforratlannak és kifejezetten csúnyácskának fest a játék - ugye mindenkinek megvan Craig, a Brute? Ennek eredményeképp Master Chief legújabb kalandját egy teljes évvel elhalasztották, a 343 Industries pedig láthatóan ponyvát húzott az egyjátékos porcióra - idén nyáron jobbára csak a többjátékos módot és annak egy előre renderelt intróját láthattuk.

De miért is történt mindez? Nos, Joseph Staten, a Halo Infinite kreatív fejese szerint azért, hogy zavartalan maradhasson a fejlesztés. A Halo Waypoint legutóbbi blogbejegyzésében Staten egy repülőgép landolásához hasonlította a fejlesztés jelenlegi szakaszát - egy olyan kritikus fázisként hivatkozott rá, amely során teljes összpontosításra van szükség.

Nyilvánvaló, hogy az elégedetlen közösség olykor kifejezetten durva megnyilvánulásai könnyen ki tudják zökkenteni a fejlesztőket a nyugodt ritmusukból, Staten azonban elsősorban a marketingcélra gyártott videóanyagokra célzott a magyarázatával. Az úriember szerint meglepően sok munkával jár egy igényes gameplay-bemutató vagy egy sztorielőzetes elkészítése, a csapat pedig inkább az utolsó simításokra és bugjavításokra szánja a szabad erőforrásait. Mi azért mégis reméljük, hogy a premier előtt láthatjuk még mozgásban az egyjátékos kampányt.

A Halo Infinite december 8-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. Ezen a napon elérhető lesz a sztorimód és az ingyenes multiplayer, a co-op kampány és a Forge azonban csak a későbbi frissítésekkel érkezik a játékhoz.

33.
33.
Ooorky
#29: "Amúgy a kínai bóvlival nem csak a Sony-ra gondoltam,hanem úgy en bloc az egész gamer hw iparra,hogy konkrétan hülyének vannak nézve a gamerek.Beleraknak egy filléres szutyok ledet mindenbe és rányomják a gamer plecsnit"

Nekem is első dolgom volt kipróbálás után szétkapni a notebook hűtőt, hogy levagdossam a szivárványos ledfénysor kábeleit...
32.
32.
crytek
#29: Exkluzív az csak nem konzol hanem MS exkluzív (ami pc+xbox+ felhő) ami csak abban az esetben érhető el ha befizetsz a MS-hoz
31.
31.
delphijos
#29: "de jön pc-re is,akkor nem exkluzív"

Nem dobálóztam, megértem az MS üzletpolitkáját, csak azt mondtam hogy ha van gamer PC, akkor ha akar mellé konzolt valaki , akkor a többségnek jobb választás a PS vagy a Switch játékok szempontjából. Persze ez is egyéni preferencia kérdése, nekem valószínűleg egy gamer PC mellett egyáltalan nem lenne konzolom. Neotechtr
meg vett SS-t a PC mellé, mondjuk más helyiségben játszani....

"Szerintem a mostani HW árak miatt van értelme a boxnak"

Amúgy egyáltalán nem erről beszéltem. Nekem is ezért van konzol, van céges gépem ( nem gamer ) egy másikat ilyen hw árak mellett pénzkidobásnak érzem.
30.
30.
Ps fanboy
"miért nem láthattuk a Halo Infinite kampányát?"

Talán azért mert nem lesz nagy durranás, és inkább a multira hegyezik ki ezt a telibeszart játékot? :)
29.
29.
adamsfamily
#28: Szerintem a mostani HW árak miatt van értelme a boxnak.185 ezerért egy normális kártyak se lehet kapni sajnos.Nekem van egy 4 éves középkategóriás gépem és fél évvel ezelőtt azon gondolkoztam,hogy arra költsek,vagy konzolra.Kapásból a z270-es alaplapomat le kellene cserélni,akkor új proci,új kártya.300 alatt nem állna meg a mostani árak mellett és akkor még keveset mondtam.
Mindig dobálózik mindenki ezzel a "de jön pc-re is,akkor nem exkluzív",de szerintem főleg ebben az országban mondhatni privilégium ha futja egy fasza gamer pc-re.
Amúgy a kínai bóvlival nem csak a Sony-ra gondoltam,hanem úgy en bloc az egész gamer hw iparra,hogy konkrétan hülyének vannak nézve a gamerek.Beleraknak egy filléres szutyok ledet mindenbe és rányomják a gamer plecsnit és máris jóval drágábban adják ugyanazt a szart,ami led nélkül mondjuk 6-8 ezerrel olcsóbb.Amikor még foglalkoztam a pc-vel 10-11 ezer volt a proci hűtő,ugyanez a hűtő rgb kiadásban a duplája.
28.
28.
delphijos
#25: “Olyan mint a kínai bóvli,világít,zenél”

Na, ez meg a full óvoda. ( persze mindkét oldalon megvan ez az ostoba szélsőséges megnyilvánulás )
27.
27.
delphijos
#24: Azért abban igenis van igazság hogy pl. 360 idején még bőven PC-n toltam elsősorban, és a játékok miatt volt értelme 360-at is tartani mellette. Értem én hogy ma már MS exkluzív van, de ha valaki PC-n tolja, de akar konzolt, pusztán a játékokat nézve jobban jár egy PS-el vagy Switch-el. Persze nem vagyunk egyformák, elfogadom ha valaki a PC mellett tart box-ot.
26.
26.
DarkCrash
#24: Tőled nem is vártam mást. Hülyét csináltam magamból azért mert leírtam a véleményem? Itt aki hülyét csinál magából az te vagy. Jöhetsz itt a GP-vel, ha a benne lévő kínálat nem mozgat meg egyáltalán. Van ilyen is. Érdekes Adamsfamily normálisan tudott válaszolni, de jön az Xbot Neotechtr és mindjárt megváltozik a komment szekció. Témát lezártam béke
25.
25.
adamsfamily
#23: Nekem is van mindkét gépem.
Next-gen még nincs egyik se.De a One még jó pár évig jó lesz az ősz után érkező xcloud támogatás miatt,a ps4-em meg marad porfogó.Hozzáteszem,hogy sokat nem fog változni,mert utoljára akkor kapcsoltam be,amikor ingyen volt a Ratchet and Clank és akkor is csak letöltöttem a játékot.
Ms-ot savazzák állandóan,de Ps oldalon a Psnow mai napig ugyan annyira van támogatva,a store egy szutyok konkrétan majdnem egész Európában.Ráadásul a régiózár még mindig ott van.Elköltözöl máshova és regisztrálj új fiókot,mert képtelenek a profil migrálásra.Olyan mint a kínai bóvli,világít,zenél,plusz még sokat is fizethetsz ugyanazért a szarért amihez a másiknál bagóért hozzájutsz.Ráadásul már a Sony is ráállt a pc piacra lásd Days Gone,HZD,Death stranding.De ugye az ps és az exkluzív.
24.
24.
#23: És ha azt írta, akkor talán még nem égett porrá a hülyeségével? Mert ha ez számít a 4-ig bezárólag nekem is volt minden PS-em, sőt amikor ide regisztráltam még akkor is megvolt a jól elporosodott, kihasználatlan PS4. Számít ez valamit abban, hogy milyen gáz a közösség a platform körül? Vagy most már én is szent lettem?

Tessék: akkor neki minden generációs minden szoni + micro gép volt egyszerre, ami akkoriban jó volt, mert voltak olyan exek rá, amik PC-re is... de bezzeg most a GP idején már nincs neki box, mert nincs értelme sem és nincsenek exek sem?

Na ne nevettess már. Az oké, hogy ő hülyét csinál magából, de ő tépett is egy sorszámot a 13-asban. Neked viszont nem kellett volna feltétlenül mindkettőnk kommentjei mellett elbeszélve magadat is belevenni, mert a témához egy betüt sem szóltál.
23.
23.
A Pulyka
#22: Már megírta, hogy nem ps boy, mindkét gépe van,de nyugodtan csinálj még nagyobb hülyét magadból...
22.
22.
#19: Az ilyenekért, mint PGR és RC nemhogy gépet nem volt érdemes venni, hanem még játszani sem volt velük érdemes, de legalább megtudtunk, hogy ilyen PS2 master race tudással rendelkezel egy mai helyett. Arról nem is beszélve, hogy a RC is volt PC-re... meh, mindegy
21.
21.
#20: Teljesen mindegy egy értelmes komment ám egyeseknek, mert nincsenek tisztában az exkluzivitás fogalmával sem és mindig lesz egy kifogásuk bármilyen X játék ellen, hogy az miért nem számít. De a PC-re sorra érkező középszer exeik majd az egekben lesznek szerintük. Én már azt várom, mikor fogják itt úgy hanyattvágni magukat valami megjelenésnél, hogy a micro-t hibáztatva abba akarják majd hagyni a gaminget, meg hogy pl egy TES6 esetén majd mondják, hogy ez a sorozat is csak a TES5-ig volt jó és hasonlók... Látod most is hogy állnak: autós játékuk sincs, aztán az életükben tanult összes szitkot rászórták a Forza videóra. Most képzelheted mi lesz, ha nem lesz már fps és egyéb nagyszabású RPG játékuk sem és az összes exük kint lesz PC-n.
20.
20.
adamsfamily
#19: Tavaly fejezték be a felvásárlasokat.Azelőtt nem volt semmi,volt a Remedy,Turn10,343,Bungie,PG games,Rare,Lionhead és ezeknek a felét szélnek eresztették.Lehet rinyálni,hogy hol a játék,de maximum csak a fogyatékosok nem fogják fel,hogy ha felvásárolnak valami szart és azzal saját tartalmat akarnak gyártani,akkor az alsó hangon 2-3 év.Abból eltelt mondjuk 2 úgy,hogy egy világjárvány közepén vagyunk.Szóval azért parádés ezt a generációt a one-hoz hasonlítani,mert az elmúlt 2 évben többet fejlesztettek,mint az előtte lévő 10 évben összesen.Kezdve az xcloud,game pass,stb.
Szerintem a mostani alkatrészárak mellett pc-t nem éri meg venni.
Mondjuk a felsorolásod elég vicces.A PGR jó volt valóban.De a Kameo,meg a Blinx például tucatszar játékok voltak a maguk idején is.
19.
19.
DarkCrash
#18: Olyan címet írj ami csak X-re jött. Gears, Halo és Forzán kívül. De olyat ami nem a középszar kategóriát képviseli. Azért régen több volt. PGR, Kameo, Azurik, Blue Dragon, Blinx, Rallysport Challenge. Egy pár a sok közül amiért érdemes volt boxot venni a PS mellé.
18.
18.
adamsfamily
#13: Azért az elmúlt pár évben jött egy Gears 5,Gears Tactics,Grounded,Forza Horizon 4,Hellblade,most a Psychonauts 2,Twelve minutes,The Ascent,Outer worlds,Wasteland 3.A Twelve minutes az Ascent-et leszámítva mindegyiket belső stúdió csinálta,csak a meglévő szerződések miatt kijött némelyik Ps-re is.Nyílván ha ezeknek a folytatása nem érkezik a konkurencia gépére,az elég nagy érvágás lesz.
17.
17.
Anti4730
#13: Azert a sima one ota eleg sok cim kijott, az utobbi ket evben nem jott szinte semmi.
16.
16.
DarkCrash
#14: Most hogy írod, már mindent értek :D
15.
15.
Oistrakh01
Uraim majd a Starfield megjelenéskor ami nem mellesleg Gamepass-os cím legyen ilyen jó kedvük hogy nem jönnek bitang exkluzív új ip-k :D
14.
14.
Őrnagy
#13: 500 milliót költöttek erre a szegény Halóra. Miből fejlesszenek másik játékot? Elfogyott a pénz :)
13.
13.
DarkCrash
#10: A sima One óta ezt mondják majd jönnek a címek. Azóta is. Mielőtt belém köt Neotechtr úr, nem vagyok Sony boy. Minden generációban volt mind a 2 gép.
12.
12.
#11: Így is lehet nézni, meg úgy is, hogy ez volt a Watch Dogs-nál is és az Uncarted 4-nél, Rambo6 Siege-nél, Spider man tócsáknál, stb, stb, stb. Van a gaming társadalomban egy hangos közösség, akik

Igazából alapvetően azt lehet mondani, hogy aki érti a csőjáték és az open world közötti tech különbséget, az tudja, hogy miért lett olyan az ow Halo, mint egy ow játék. A 2005-ös Quake 4 is brutálisan és összehasonlíthatatlanul sokkal jobban nézett ki, mint mondjuk a 2008-as GTA4, de a GTA5 PS4-X1 2013-as verziójához képest is sokkal szebb. Különösebb belemenés nélkül az a lényeg, hogy az open world máshogy műkodik és sokkal több erőforrás kell hozzá, mint a nem olyan játékokhoz. Ha van nyuszi és pillangó a réten, akkor a lélekszámuk és viselkedésük függvényében az mindig a tárban lesz, még akkor is, ha te bemész a Craig bázisára, ahol nincs nyuszi.

Azt viszont senki nem szúrta ki a régi trailerben (ami beégett), hogy valódi 4k@60 fps és 5-10 kilométerre penge élesek a látnivalók, míg, mondjuk a Horizon 2 esetében csak a játékos közvetlen körzetében lévő 5-10 méter éles, a többi meg ködös, mint az RDR 2-ben. Szóval e között a kettő között lehet dönteni egy dizájnnál. Persze mindenképp a végeredmény számít, de visszalépés max első pillantásra volt. Lehet, hogy a valódi visszalépés most jön a változtatások után. Meglátjuk. Vagyis mi meglátjuk, az igazi kritikusok meg majd 1 perc videók alapján mondják az szektás cuccot.
11.
11.
zoe9
#4: Nem önmagában volt csúnya, hanem RELATÍVE volt visszalépés látványban az azt megelőzően bemutatott videókhoz képest (amiről ugye már kiderült, hogy egy teljesen másik csapat rakta össze) és ez verte ki a biztosítékot csomó embernél. Szerintem jogos volt a felháborodás, mert igenis szemmel látható volt a különbség.
9.
9.
7.
7.
delphijos
Amúgy nekem se volt semmi bajom a grafikával. Ugyanakkor a multit megnéztem Twitch-en több streamer is tesztelte, na ez a típusú gameplay engem ma már nem érdekel. Az egyjátékos kampány érdekel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...