Nagyon drága lehet majd a felújított GTA-trilógia

A Base.com áruházlánc honlapján már fogadják a múlt héten bejelentett Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition előrendeléseit, amiből az is kiderült, hogy platformtól függetlenül elég borsos árcetlit kapott a felújított kollekció.

Múlt héten hivatalosan is megerősítette a Rockstar, hogy felmelegített kiadást kap a GTA-sorozat három klasszikus epizódja, a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City és a Grand Theft Auto: San Andreas. A nagy hármast egy csomagba foglaló Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Editionről azonban semmi lényegi információ nem derült ki múltkor, így érdemes helyén kezelni a mostani részleteket.

Az biztos, hogy a Rockstar ettől a héttől kezdve az eredeti változatokat eltávolítja a digitális üzletekből; addig is a rajongók a Steamen a pozitív értékelésekkel igyekeznek mindenkit arra buzdítani, hogy amíg lehet, szerezzék be az eredeti kiadásokat.

És lehet, hogy ők döntenek jól, mert ugyan még nem tudni, miben is nyújt majd többet a felturbózott kollekció, de nagyon úgy fest, hogy az árazása kapcsán nem volt szégyenlős a kiadásért felelős Take-Two és a Rockstar. A Base.com áruházlánc honlapján található előrendelői oldalak szerint ugyanis az előző generációra szánt változatokért 65 eurót, a PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re készülő átiratokért pedig közel 77 eurót kérnek majd el.

Ha ez a hivatalos árképzés, akkor azért nagyon nem szabad meglepődnünk, hiszen a Take-Two vezérigazgatója korábban többször is hangot adott azon véleményének, miszerint a játékosok készen állnak a 70 dolláros játékárakra. Az NBA 2K21 már így került boltokba, ráadásul Strauss Zelnick később azzal is megvédte korábbi álláspontját, hogy utoljára 2005-2006 környékén volt frontális áremelkedés az Egyesült Államokban. Zelnick emellett úgy véli, hogy az, amit az újgenerációs játékaik nyújtanak, az alapján jogos az új árszabásuk.

Az árstratégiával kapcsolatban egyébként a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan is hasonló véleményen van, viszont az Xbox-részleg vezetője, Phil Spencer szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogyan árazza be a termékét, a végső döntést úgy is a játékosok fogják meghozni.

Először csak az előző generációs változat kap dobozos kiadást?

Egy lengyel forrás szerint a Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition dobozos változata első körben csak az előző generáción (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One) lesz beszerezhető, méghozzá karácsony előtt, december 7-én. PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en csak valamikor a következő év során futhat be a fizikai változat.

A mindig megbízható információkat szállító Tom Henderson a Twitteren arról számolt be, hogy a digitális kiadás még ennél is előbb érkezhet. Ő úgy tudja, az online kiadásokra már november 11-én lecsaphatunk.

39 komment - szólj hozzá!