Hivatalos: januárban jön PC-re a God of War

Óriási hírrel állt elő ma a Sony: minden idők egyik legnagyszerűbb PlayStation-exkluzívja januárban megkapja a PC-s verzióját. Kratos és Atreus ráadásul még néhány technikai újdonságnak is örülhet.

Folytatódik a Sony kapunyitása a PC-s játékostábor felé, mégpedig az eddigi egyik legnagyobb címmel. A Horizon: Zero Dawn, a Days Gone az Uncharted-széria és a Death Stranding után a Santa Monica Studio 2018-as remekműve, a God of War is megkapja a maga megkésett portját. Íme, a bejelentő előzetes:

A God of War tehát 2022. január 14-én költözik PC-re, a PlayStation Blogon részletezett infók szerint pedig megtudhattuk azt is, hogy milyen technikai újdonságokra számíthatunk. A 4K-s felbontás és a korlátlan framerate mellett a számítógépes verzió magasabb felbontású árnyékokkal, javított tükröződéssel (SSR) és GTAO, illetve SSDO bevilágítási opciókkal gyönyörködteti majd a szemünket. A port mindezek mellett támogatja majd az ultrawide monitorokat is.

A magas felbontás azonban nem kell, hogy a teljesítmény rovására menjen, ugyanis a játékban teljes integrációt kap az NVIDIA DLSS technológiája - ehhez persze RTX-szériás videokártyára lesz szükségünk. Szintén jelen lesz egyébként az NVIDIA Reflex megoldása, amellyel minimalizálhatjuk a reakcióidőnket a legkeményebb valkűrök ellen. Ami pedig az irányítást illeti: az egér-billentyűzet kombó nyilvánvalóan adott, de a DualShock 4 és a DualSense mellett a játék számos egyéb kontrollert is támogat majd.

Ami pedig a tartalmi újdonságokat illeti, ezen a fronton is akad néhány apróság. A PC-s változat vásárlói a következő páncélokat és pajzskinézeteket tehetik zsebre extraként:

  • Death’s Vow Armor Sets for Kratos and Atreus
  • Exile’s Guardian Shield Skin
  • Buckler of the Forge Shield Skin
  • Shining Elven Soul Shield Skin
  • Dökkenshieldr Shield Skin


Ahogy tehát azt említettük, a God of War 2022. január 14-én érkezik meg PC-re, így mindenkinek lesz ideje felkészülni a Ragnarök érkezésére.

30 komment - szólj hozzá!