Morális döntések az új Modern Warfare-ben?

  • Írta: Shifty
  • 2021. november 1.
  • Pletyka
Link másolása
Nagyon úgy néz ki, hogy a Call of Duty-sorozat következő felvonása a Modern Warfare folytatása lesz, a második epizód pedig több fronton is újdonságot hoz magával. Például morális döntéseinkkel befolyásolhatjuk a játék menetét.

Nyakunkon az idei Call of Duty-epizód, a második világháborús Vanguard megjelenése, de ahogy az lenni szokott, sokan már a jövő évi felvonásról pletykálnak. Legutóbb szeptemberben jelentek meg olyan hírek, miszerint az Infinity Ward fejlesztette 2022-es Call of Duty minden bizonnyal a Modern Warfare folytatása lesz. A projekt állítólag Project Cortez kódnéven fut, méghozzá azért, mert a történet a kolumbiai drogkartellekkel vívott harcokra fókuszálna. Így nem meglepő, hogy a sztorit olyan filmek ihlették, mint a Sicario, a Traffic vagy a No Country for Old Men.

Egy Twitter-felhasználónak köszönhetően most arra is fény derült, milyen újdonságokkal készülnek az alkotók. A bejegyzés szerint a játékban morális döntéseket kell hoznunk, amelyek hatással lesznek a kampány kimenetelére vagy a szereplőkre. Vagyis az egész olyasmi lesz, mint a Red Dead Redemption folytatásából ismerős Honor-rendszer.

Emellett a névtelen forrás úgy tudja, hogy minden eddiginél realisztikusabban mutatja be a játék a háború borzalmait. A csata során szerzett sebek a valóságnak megfelelő kihatással lesznek ránk és az ellenfeleinkre, akiket akár teljes végtagcsonkítással is kínozhatunk. A beszámoló szerint ezenkívül az ellenséges sebesültek megpróbálják lenyomni a sebeiket, hogy megállítsák a vérzést.

Hősünk reakciói is sokkal emberibbek lesznek. Például egy rajtaütés során sokkos állapotban próbálja meg a tárat behelyezni a fegyverébe, de a remegő keze miatt erre nemigen lesz képes. Néha pedig maguk a fegyverek is megtréfálhatnak minket, beragadhatnak, és így a legszorultabb helyzetben kell majd improvizálva cselekednünk.

5.
5.
Neo1989
"Morális döntések" Gondolom pont mint az előző MW-ben. Egyébként ez még mindig egy videojáték. Hiába volt arról is egy cikk hogy "megölöd e a csecsemőt".
Az ember sok olyat megtesz egy játékban amit a valóságban nyilván nem tenne.

Mondjuk én spec a Bioshock-ban sem öltem soha Little Sister-eket.
A beragadó fegyverekkel szerintem pedig felesleges szívhatni az embereket.
Mégis csak az ember fizet a játékért.
4.
4.
Gerzson95
#1: A lassan 10 éves blaxk ops 2 is 60 euró. XD
3.
3.
Ooorky
Utolsó két bekezdés tipikus CoD-os scriptelt jelenetek felsorolásának tűnik...
2.
2.
SgtEversmann
#1: Activision Blizzard játékok hasonlók az Apple árazásához. Sosem mennek le, vagy csak minimálisan akcióknál. Ez van.
1.
1.
Marcus88
Rég pillantottam rá a cod árakra,de ahogy most látom még mindig be van fagyasztva a 2 éves MW nyitó áron 17-18 körül árulják.
A Cold War 1 éves és szintén.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...