A vártnál is rosszabb a helyzet a PS5 gyártósorain

  • Írta: fojesz
  • 2021. november 12.
  • Pletyka
Link másolása
Noha a PlayStation 5 így is hiánycikk, állítólag a gyártósorokon a vártnál is rosszabb a helyzet, így a korábban becsült mennyiségnél kevesebb konzolt tud majd piacra dobni a Sony.

A Bloomberg jelentése szerint a Sony csökkentette a várakozásait, és 16 millió helyett már csak 15 millió legyártott PlayStation 5-tel számol erre az üzleti évre - ez 2021 áprilisában kezdődött, és 2022 március végével fejeződik be. A cég a nyilvános pénzügyi jelentésében 14,8 millió eladott konzolt tippelt az időszakra, így ez a célkitűzés nincs veszélyben, de az világosan látszik, hogy nem tudja majd feltölteni a készleteit, és várhatóan továbbra is hiánycikk lesz a gép.

Az, hogy a vártnál is rosszabb a helyzet a gyártósorokon, több okra vezethető vissza: a nagy chiphiány természetesen itt is kulcsfontosságú tényező, de logisztikai problémái is vannak a cégnek, ráadásul a vakcinák egyenetlen terítése is rányomja a bélyegét a gyártásra. Mindez azért is fontos információ, mert a Sony a 2022 áprilisával kezdődő üzleti évre már lényegesen több, 22,6 millió eladott PlayStation 5-tel számol, a gyártópartnerei azonban valószínűtlennek tartják, hogy el tud majd adni ilyen mennyiséget - mert nem lesz mit eladni.

Nem a Sony az egyetlen, ami ilyen problémákkal küszködik: a Nintendo is kevesebb Switchet tud gyártani a vártnál, és a Steam Deck premierjét is emiatt kellett elhalasztani.

11.
11.
HMoody
#4: Nem, ez nem azt jelentené. Ez azt jelenti, hogy ha akarsz, akkor feliratkozol a várólistára és pár héten belül megvan. Persze ez most Karácsony előtt már lehet, nem lesz igaz, de volt erre egy év. Nyáron pl egy ilyen várólista jobb kereskedőknél nem volt hosszabb 1-2 hétnél. Tehát aki nagyon akart, hozzá tudott jutni. Akinek most, Karácsony előtt jut eszébe, az annyira nem akarta, csak ajándéknak kell neki.
10.
10.
xanatos0911
#9: …once you get to play ;)
9.
9.
akbar0423
“Play has no limits.”
8.
8.
zoe9
#6: Inkább az a gáz, hogy még mindig nem tudják egyesek leírni helyesen az egyelőre szót. N betű nélkül. Tudod, az időhatározó szót.
7.
7.
nemfontos
Volt egy rövid időszak, amikor nagyobb mennyiség érkezett hozzánk is. Akkor kaptam én is. Igaz, hónapokat várnom kellett rá, de én pl nem vagyok hajlandó a bolti árnál egy forinttal sem többet adni érte sem most, sem máskor. Így aztán akkor is kivártam volna ha ennél több idő kell... Az ára egyébként nem valószínű hogy változna, legalábbis ha hivatalos forrásból veszed akkor nem. Várni kell, és kész. 2022 -ben már biztosan megoldják hogy legyen elég eladni való masina.
Érdekes egyébként, hogy a boxsx -et viszont még boltban is drágábban adják mint az ajánlott fogyasztói ár. Elvileg 184 kellene legyen, de a gyakorlatban ez inkább 200 - 220.
6.
6.
Verte meg  a rivotrill
Egyenlőre már csak Játékkal együtt vásárolható meg a PS5 símán alapgépet nem tudsz rendelni sem.
Az egekben lesz az ára megint aki PS5 öt szeretne venni.
Gáz ez az egész kialakult helyzet ....
5.
5.
Cole
#4: Vagy ha szerencséd van, Media Markt oldalán szokott lenni készleten pár darab, ha az ber jókor lép fel. Persze most van más problémájuk, szóval jelenleg ez nem releváns. De ha helyreáll lehet megéri majd rálesni, hátha bent ragadt pár a raktárban.
4.
4.
Zuzmo
#3: Az azt jelentené, hogy nincsenek PS5 várólisták Magyarországon, pedig még mindig csak úgy tudsz venni, ha megrendeled, és majd valamikor kapsz, ki tudja mikor.
3.
3.
HMoody
Magyarországon azért aki akarta, már rég beszerezhette. Ez a hír nem hazánkra nézve releváns (itt nincs annyi gamer), hanem főleg az USA-ra.
2.
2.
Hab
Hamarosan nem csak a PC, de a konzol is a gazdagok hobbija lesz...
1.
1.
Őrnagy
Az árak pedig nem csökkenni fognak, hanem növekedni. Úgy, mint az autók esetében.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...