Szexuális zaklatás miatt távozik a Treyarch vezetője

Egy vizsgálat rámutatott, hogy a Treyarch társvezetője, Dan Bunting korábban szexuálisan zaklatta a stúdió egyik alkalmazottját, így Bunting 18 évnyi szolgálat után távozott a stúdió kötelékéből.

A Wall Street Journal számolt be róla, hogy valamikor 2017-ben egy éjszakai italozás után szexuálisan zaklatta női munkatársát a Treyarch társvezetője, Dan Bunting. Az eset jelentve lett, és 2019-ben belsős vizsgálat indult Bunting ellen, amit az Activision HR-osztálya végzett el. A vizsgálat végén arra jutottak, hogy ki kell rúgni a Treyarch társvezetőjét, azonban Bobby Kottick, az Activision Blizzard CEO-ja állítólag közbenjárt Bunting érdekében, akit így végül nem távolítottak el a pozíciójából.

A kiadónál zajló szexuális zaklatások ügyében nemrég oknyomozást indított a Wall Street Journal szerkesztősége, akik belsős információk alapján lehozták az eltusolt esetről szóló írásukat. Ebből az is kiderült, hogy miután az ügyről érdeklődtek, azt a választ kapták az Activison szóvívőjétől, hogy azért nem rúgták ki a Treyarch vezérét, mert végül fegyelmi intézkedéseket eszközöltek az esetében.

A WSJ cikke után azonban Bunting úgy döntött, 18 év után inkább elhagyja a Call of Duty: Black Ops-epizódokért is felelős csapatot.

A lap állítása szerint ráadásul a szexuális zaklatások nem csak a Blizzardon belül okoztak problémát, és a nők szexuális zaklatása és rossz bánásmódja széles körben elterjedt a vállalatnál.

Példaként említik, hogy a Sledgehammer Gamesnél egy női alkalmazottat állítólag egyik kollégája, Javier Panameno 2016-ban és 2017-ben is többször megerőszakolt, de ezt az ügyet sikerült peren kívül rendezni.

Ráadásul a WSJ által összegyűjtött bizonyítékok arra utalnak, hogy Bobby Kotick tudott a vállalat számos ügyéről, és segédkezett azok eltusolásában. 

12 komment - szólj hozzá!