Az Xbox Series-konzolok a legjobban fogyó Xboxok

  • Írta: fojesz
  • 2022. január 12.
  • Biznisz
Link másolása
Az Xbox első embere, Phil Spencer újságolta el egy interjúban, hogy időarányosan az Xbox Series-konzolok az Xbox-család legjobban fogyó darabjai. Becslések szerint 12 millió eladott példánynál járhat az X és az S együttvéve.

Az Xbox-csapat vezetője, Phil Spencer a New York Timesnak adott interjút, ebben árulta el, hogy a készletproblémák ellenére az Xbox Series-konzolok jobban fogynak időarányosan, mint bármelyik korábbi Xbox.

Spencer azt is megjegyezte, hogy az ellátási problémákat a megnövekedett kereslet okozza: most sem gyártanak kevesebb konzolt, egész egyszerűen arról van szó, hogy többen vásárolnának maguknak Xboxot (és PlayStationt), mint korábban bármikor.

Szóval Spencer szerint most az a feladatuk, hogy a kínálatot is kielégítő szintre tornásszák fel: rengeteget foglalkoztak azzal, hogy elháruljanak a logisztikai problémáik, és a nyerészkedőket is szeretnék partvonalra tenni valahogy.

Daniel Ahmad, a Niko Partners elemzője egyébként azt írta a Twitteren, hogy a becsléseik szerint 12 millió eladott példánynál járhat az Xbox Series-család, és hogy a jelenlegi helyzetben különösen kifizetődőnek bizonyult a Microsoft részéről, hogy kétféle kiszereléssel indította az új konzolgenerációt: a nagyobb tempóban gyártott Series S-nek hála méretesebb készletet tudtak piacra vinni a redmondiak, mintha csak a Series X-szel foglalkoztak volna.

A Microsoft egyébként továbbra sem közöl eladási adatokat - a Sony október végén 13,4 millió eladott PlayStation 5-ről számolt be.

4.
4.
nemfontos
#3: El képzelhető hogy tudatos lépés volt. Vagy csak agyhalott a marketing osztály.
3.
3.
delphijos
#2: Hülyének nem hülye név, inkább csak kicsit félrevezető annak aki nincs “képben” ( Xbox One X - Xbox Series X )
2.
2.
Falcon
Annyira hülye nevük van :( de legalább most csak a névválasztást rontották el máskor mindig katasztrofálisan kezdenek
1.
1.
Zelgadis187
PS4 mellé vettem egy Series s konzolt és teljesen meg vagyok vele elégedve. Jó rajta a játék élmény és a külseje is tetszik amit ugye sütő lapnak szoktak csúfolni. A gép teljesen csendes nincs semmilyen hangja. PS5 vásárlás a cél és szerintem ezzel el leszek két vagy három évig amíg érdemes lesz beszerzni egyet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...