Lezárult a deal, a Bungie hivatalosan is a Sony stúdiója lett

  • Írta: szlav
  • 2022. július 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony Interactive Entertainment januárban jelentette be, hogy felvásárolják a korai Halo-játékok és a Destiny fejlesztőit. Az üzlet mára lezárult, így a Bungie hivatalosan is a Sony zászalaja alá került.

2010-ig a rivális Microsoftnak gyártották a Halo-játékokat, később pedig az Activisionnél húzták az igát, mától azonban a Sony Interactive Entertainment stúdióit erősíti a Bungie csapata. A jelen állás szerint a washingtoni csapat mindennapi működése nem változik és a menedzsment is marad a régi, hiszen továbbra is multiplatformos címeket fejlesztő független leányvállalatként üzemel tovább a stúdió.



"Büszkék vagyunk rá, hogy hivatalosan is csatlakozhatunk a PlayStation csapatához. Nagyon izgatottak vagyunk a stúdió jövőjét illetően és továbbra is hatalmas lelkesedéssel küzdünk azért, hogy a felejthetetlen emlékek és tartós barátságok nevében a világ minden pontjáról egy fedél alá hozzuk a játékosokat" - üzente a Bungie. Eközben Pete Parsons, a Bungie CEO-ja "példátlan partneri kapcsolatként" és egy "nagy, bátor előrelépésként" hivatkozott a fúzióra.

Mostantól tehát a Sony kezében van a Destiny jövője, beleértve azt a mobilos címet is, amely kapcsán egyre több pletykát hallunk mostanában. Habár a Bungie felvásárlása a mértékét tekintve nem vetekedhet a Microsoft és az Activision Blizzard továbbra is folyamatban lévő üzletével, a nagyszerű FPS-szériáiról ismert stúdió mégis fantasztikus tagja lesz a SIE számos sztárstúdiót felsorakoztató repertoárjának.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...