Kérdéses a Switch utódjának visszafelé kompatibilitása

  • Írta: pandaril
  • 2023. március 7.
  • Pletyka
Link másolása
Egy YouTuber és játékfejlesztő egy videóban elmélkedett a 2024-ben megjelenő konzol specifikációjáról, és nem vezetett fel túl derűs képet a régebbi játékokat illetően.

Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy ez a téma még erősen spekulatív, azonban a videót készítő Modern Vintage Gamer, aki egyébként a NightDive Studio egyik fejlesztője is, tapasztalati alapokon elemezte ki az eddig kiszivárgott híreket a 2024 végére beharangozott új Nintendo-konzolról.

A Switch jelenlegi SoC-ja a Tegra X1, ami egy igen koros chipset, így minden esély megvan rá, hogy a Nintendo lecseréli azt az új konzolban. Azonban ennek a chipsetnek a régi, Maxwell architektúrájával egyik jelengenerációs, mobil, kézi konzolba való SoC sem kompatibilis. A Switch rendszerstruktúrájából fakadóan így a Switch-re kiadott játékok nem lennének játszhatóak az új eszközön, legalábbis nem valamilyen plusz lépés nélkül. Mivel a Switch a régebbi Nintendo-játékokat szoftveresen emulálja, ezért ezeket nem is érintené ez a helyzet az új konozol kapcsán sem.

A videóban több opciót is felvet a készítő a probléma megoldására. A legegyszerűbb, a szoftveres emuláció nem túl valószínű, mivel ahhoz olyan erős hardver kellene, amelyet biztosan nem rakna össze a Nintendo, mivel elsődleges szempont az üzemidő.

A másik opció az új eszközbe beépíteni a jelenlegi Switch chipsetjét – erre volt is már példa a cég történetében, a GameCub SoC-ját integrálták a Nintendo Wiibe. Ez azonban megdobná az előállítása árat, amit természetesen a játékosok fizetnének meg, arról nem beszélve, hogy vagy a Switch memóriakártyáit kell az új konzolnak is használnia, vagy pedig két olvasót kell az eszközbe integrálniuk.

A harmadik megoldás a játékok frissítése lenne, azonban a több mint 4.000 játékból álló könyvtárat egyesével kellene frissíteni, és a herkulesi feladatot valószínűleg az egyes fejlesztőstúdiókra szerveznék ki. Nem kizárt egyébként ez a megoldás, azonban sokkal valószínűbb, hogy csak a belső fejlesztésű játékok szűk rétegét fogja érinteni.

A negyedik megoldás talán a legegyszerűbb: a Switch-játékok maradnak a Switch-en, az új konzolra pedig új játékokat adnak majd ki (persze, ekkor sem kizárt, hogy kapnak majd a Switch sikerjátékai next-gen kiadást). Nem kizárt, hogy a Switch-tulajok hajlandóak lennének az új eszköz miatt újra megvenni a kedvenc játékaikat, ugyanakkor kérdéses természetesen, hogy mekkora lenne az átfedés a két konzol címei között.

2.
2.
crytek
Ezt csak direkt lehet megoldani. Ha a csori nintendo elakar adni mindent újra akkor meglépi simán.. ezekből jobban kinézem mint bárki másból
1.
1.
Norbiii
Ráérnek még az új Nintendo konzollal szerintem. A Switch sikeres, Mario és társai játékokat meg ez a hardver is szépet futtatja.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...