Engine-t válthat idén a PUBG, új térkép jön

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 21.
  • Hír
Link másolása
Rengeteg változás jön idén a népszerű battle royale lövöldébe, ami biztos, hogy kapunk egy új pályát, frissül a csalás elleni védelem, és ha szerencsénk van, új motorra váltanak a készítők.

A PUBG Studios felvázolta a még mindig elképesztően népszerű battle royale játékukra vonatkozó ütemtervét, amelyből kiderül, mire számíthatunk idén és azt követően. Ami talán a legfontosabb, hogy a fejlesztő eltökélte, hogy a meglévő öregecske engine-t egy vadonatújra cseréli. Döntés még nem született ez ügyben, ahogy az sem, hogy az átállás egyáltalán lehetséges-e, "de mindent megtesznek, hogy megpróbálják". A részletek tisztázása még folyamatban van, de megígérték, hogy a jövőben bővebb tájékoztatást adnak az új játékmotorról.

A blogposztban egy régóta áhított funkciót is szóba hoztak, ez pedig a moddolhatóság kérdése. Bizony, jó ötlet lenne, ha a közösség készíthetne és megoszthatna új játékmódokat, térképeket, ám a stúdió még nem erősített meg semmit ez ügyben, de "vizsgálja" a modtámogatás lehetőségét.

Tervezik, hogy egyre több elem rombolható legyen a játékban, amely "teljesen új stratégiai szintet" hozhatna a PUBG-be, könnyen lehet, hogy ez új korszak kezdete is egyben, "még izgalmasabb" élményt adva.

A csapat arra törekszik idén, hogy a meccsek kevésbé legyenek stresszesek, és összességében élvezetesebb csatákat vívhassunk. A normál mérkőzésekben javul a kék zóna és a járművek spawnolási aránya, és egy friss újraélesztési rendszert is bevezetnek.

Ami a fegyvereket illeti, az 5.56-os és a 7.62-es lőszerek közti egyensúly javulni fog, sokféle választási lehetőségünk lesz, még a nem túl gyakran használt mordályokat is érdemes lesz elővenni.

2023-ra tervezik a PUBG új pályáját, a Neont, amely talán az egyik "legnagyobb kihívás", amivel a stúdiónak szembe kell néznie. Az ihletet a Föld egyik legegyedibb helyéről vették, modern és hagyományos elemek is egyaránt ötvözni fog - csillogó felhőkarcolókkal teli modern városoktól kezdve egészen a hagyományos vidéki részekig. A Neonhoz új játékmeneti finomságok is tartoznak majd, új módokon szerezhetjük meg a kívánt lootot, ami "megrendítheti a játékmenet alapvető dinamikáját".

Ennél több részletet is olvashatunk a hatodik évébe lépett PUGB jövőjéről a fenti linken, többek között a fejlett gépi tanulási rendszereinek felhasználásáról is, és a régóta áhított hardveres ban bevezetéséről is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...