Brit toplista: élen nyitott Resident Evil 4

  • Írta: szlav
  • 2023. március 28.
  • Toplista
Link másolása
Rengeteg brit játékost üldöztek a vasvillás ganadók a Resident Evil 4-ben a múlt héten. A legendás horrorjáték remake-je még az eredeti játék eladásait is túlszárnyalta a dobozos piacon, nem is beszélve a digitális eladásokról.

A Resident Evil 4 jött, látott, majd mindent letarolt a brit toplistán. A Capcom zombis horrorszériájának legnépszerűbb darabja egy fantasztikus remake képében tért vissza, ráadásul az újrázás olyan erősen indított a brit dobozos toplistán, hogy az eladásai egyetlen hétvége alatt még a 2005-ös eredeti elsőheti eladásait is túlszárnyalták 29 százalékkal. Az eredeti játék elsőként ugyan kizárólag GameCube-ra jelent meg, később azonban PlayStation 2-n, PC-n és Nintendo Wii-n is tiszteletét tette.

A remake dobozos eladásainak mintegy 73 százaléka PS5-ön, 13 százalék pedig PS4-en történt, és csupán 14 százalék jutott az Xbox Series X játékosainak - itt persze érdemes megemlítenünk, hogy a Microsoft konzoljain jóval nagyobb teret foglalnak a digitális eladások, melyekről egyelőre nincsenek adataink.

A széria többi epizódjához hasonlóan sem teljesített rosszul a Resident Evil 4-remake, ám rekorddöntésről itt nem esett szó. Leon S. Kennedy spanyol túrája 23 százalékkal maradt a Village elsőheti számai mögött, és habár a Resident Evil 3 újrázását sikerült beelőznie, a Resident Evil 2-remake 38 százalékkal több dobozos kópiát mozgatott a szigetországban. További érdekesség, hogy a Resident Evil 4 mintegy két és félszer annyi lemezt adott el, mint a Dead Space-remake.

  1.  Resident Evil 4
  2.  Hogwarts Legacy
  3.  FIFA 23
  4.  WWE 2K23
  5.  Mario Kart 8 Deluxe
  6.  Call of Duty: Modern Warfare II
  7.  Super Mario Odyssey
  8.  God of War: Ragnarök
  9.  Grand Theft Auto V
  10.  Minecraft (Switch)
5.
5.
According to them, where the
is not indicated, the ps3-mas server is still alive there.
4.
4.
GAMEROD
#3: Még a RE 0 és a RE 1 megérdemelne egy remaket. Igaz, az 1 már a remake remake-je lenne, de a franchise indító részek nem hiszem hogy kimaradhatnak.
3.
3.
crytek
#2: Code Veronica lesz a soros azt lassan el is fogynak a Resik muszáj lesz a Dino Crisishez nyúlniuk végre :)
2.
2.
Doomsayer
#1: Ugyan ez volt anno is a kritika: jó játék volt akkoriban is, de a végtelen lőszeres akciólövölde és a Resident Evil anno sem volt egy kategória és logikusan még most sem azt várják tőle az emberek. Kiváncsi vagyok, hogy innen merre megy tovább a Capcom így, hogy a RE2 remake-t rendesen megcsinálták, a 3-at elrontották és beáldozták marketing veszteségnek és a 4-et megint rendesen megcsinálták? Mert az 5 már nem volt egy különösen jó játék és nem is régi és még csak nem is ronda magához képest? Vagy átugorják és jövő hónapban a Resi 6 remake jön? Vagy esetleg Village remake jövő héten? Persze kimaradna belőle az utolsó két pálya, mert az jó lehet még DLC-be?
1.
1.
GAMEROD
Jól sikerült, de vannak dolgok, amikben minimalistára vették a figurát, például nagyon kevés tárgyat lehet egyes helyszíneken megvizsgálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...