Több mint 1400 retro játék lett elérhető Xboxra

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 25.
  • Hír
Link másolása
Phil Spencer Xbox-főnök közbenjárásával megérkezett az Antstream Arcade szolgáltatás a Microsoft konzoljaira. Havidíjért cserébe több száz Amiga-, C64-, Mega Drive-, SNES- és ZX Spectrum játékhoz férhetünk hozzá.

Már elérhető Xbox One-on és Xbox Series X/S-en az Antstream Arcade, amely az egyik legnagyobb felhőalapú retrojáték-streaming szolgáltatás. Egy előfizetés fejében, és a natív alkalmazást letöltve, egy több mint 1400 klasszikus címet tartalmazó katalógushoz férhetünk hozzá.

Igen széles a paletta: egészen pontosan 1470 alkotásról van szó, köztük 200-nál is több Amiga-játékról, közel 300 játéktermi címről, 350 C64-játékról, de a Mega Drive (50) és a SNES (40+) is képviseli magát, nem beszélve a 350-et is meghaladó ZX Spectrum klasszikusról.

Csak néhány játék, amely megérdemli a figyelmet: Mortal Kombat, Metal Slug X, Earthworm Jim 2, Space Invaders, R-Type és Robotron 2084.

Ha már rendelkezünk előfizetéssel PC-n vagy mobilon, akkor is egy külön fiókot kell készítenünk Xboxon, de a fejlesztő már tervezi, hogy összekapcsolhatjuk a meglévő hozzáféréseinket. Az éves előfizetés 30 dollárba kerül, míg az életre szóló bérlet 80 zöldhasúba.

Maga az Antstream Arcade vezetője, Mike Rouse is elismerte egy interjúban, hogy az Xbox-verzió megszületése elsősorban Phil Spencer közbenjárásának köszönhető.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...