Bezár a sikert sikerre halmozó Mimimi Games

  • Írta: szlav
  • 2023. augusztus 29.
  • Gyászhír
Link másolása
A Shadow Tactics: Blades of the Shogun, a Desperados III és a Shadow Gambit: The Cursed Crew fejlesztői nem panaszkodhatnak a játékaik fogadtatását illetően, ennek ellenére azonban mégis kénytelenek lehúzni a rolót.

Nem hiába mondják, hogy a csúcson érdemes abbahagyni. A müncheni Mimimi Games márpedig abszolút elérte a csúcsot, hiszen a Shadow Tactics: Blades of the Shogun, a Desperados III és a Shadow Gambit: The Cursed Crew egytől-egyig hatalmas sikert arattak - nem véletlen, hogy az utóbbit Májkül kollégánk egy hűvös 9.5 ponttal értékelte. A Mimimi Games a közelmúltban gyakorlatilag egymagában élesztette újra a valós idejű taktikai játékok addig kihalófélben lévő zsánerét, sajnos azonban nem számíthatunk tőlük több remekműre.

A stúdió alapítói, Dominik Abé és Johannes Roth ugyanis bejelentették, hogy a Shadow Gambit: The Cursed Crew volt a Mimimi utolsó játéka. A rajongók néhány frissítésre még számolhatnak, de az ezt követő hónapokban a stúdió szépen lassan leépíti, majd feloszlatja magát.

Egy ilyen sikeres fejlesztőbrigádnál ez gyakorlatilag hallatlan, úgyhogy okkal merül fel a kérdés: mi történt a csapattal? Miért oszlik fel a Mimimi Games? Nos, a válasz meglehetősen rendhagyó: Abé és Roth elmondása szerint mindössze arról van szó, hogy úgy döntöttek: eljött az idő, hogy egy újabb, több évre szóló komoly feladatvállalás helyett a saját testi-lelki egészségükre koncentráljanak. A vég nélküli hajtás gyakran nem tett jót a fejlesztők személyes és családi jóllétének, de szerencsére már megengedhetik maguknak, hogy hatra dőljenek és kiélvezzék a munkájuk gyümölcsét.

Úgy tűnik tehát, hogy a fejlesztőbrigád valóban a csúcson szeretné abbahagyni. Habár a Mimimi Games repertoárja sem makulátlan (a 2014-es The Last Tinker: City of Colors például hatalmas pénzügyi bukás lett), az elmúlt években sikert sikerre halmozott a német csapat. Ahelyett tehát, hogy megkockáztatnának egy újabb, talán már kissé izzadtságszagú projektet, beérik az eddigi sikereikkel és egy időre legalábbis nyugdíjba vonulnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...