Meghajtó nélküli Xbox Series X érkezhet

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 19.
  • Pletyka
Link másolása
Az FTC-vel való pereskedésnek hála számos dokumentum került nyilvánosságra a Microsoft terveit illetően. Köztük egy valóban új kontrollerről és egy lemezmeghajtó nélküli Series X-ről is kiderült ez-az.

Tom Warren ezúttal is valami érdekeset hozott: az Xbox generáció közepén esedékes frissítéséről szóló promóciós anyagot. Igaz, ez megint nem hivatalos bejelentés, mivel az FTC-vel való pereskedés okán került nyilvánosságra, azonban sokat elárul a Microsoft terveit illetően.

A Brooklin kódnevű konzol egy drasztikus újraképzelést követően hasábról hengerre vált, miközben a teljesítményét megtartja, továbbá gyorsabb Wi-Fi szabványnak és az alacsonyabb energiafogyasztásnak hála még gördülékenyebb játékélményt kínál. Ha pedig megnézzük jobban a képet, egyértelmű, hogy itt már hiányzik a lemezmeghajtó. Hogy ez később külön megvásárolható lesz-e, mint kiegészítő, arról nem szól a fáma. Arról viszont igen, hogy az újradolgozás és a meghajtó eltávolítása nem befolyásolná az árat, ami így továbbra is 500 dollár maradna.

Viszont nem egyedül érkezne a masina, hanem a Sebile kódnevű kontrollerrel. Lassan igazzá válik a vicc, miszerint a Microsoft több kontrollert adott ki a generációban, mint játékot, azonban itt valóban újdonságról beszélhetünk, és nem csak a két színű kialakítás miatt. A jobb és kényelmesebb kapcsolódás mellett még VCA haptikus visszacsatolással és moduláris analóg karokkal is érkezik majd a továbbra is elemes kontroller, amihez használható marad az újratölthető akkupakk is.

A tervek szerint a 2024-es pénzügyi év utolsó negyedévében jelentenék be az új kontrollert, ami még meg is jellene május vége előtt, 70 dolláros áron. Ezt követően július elején jelentenék be hivatalosan az Ellewood és Brooklin konzolokat, előbbi egy 1TB-os, 300 dolláros modell lesz augusztus végi megjelenéssel, míg utóbbi a fent említett Series X-újradolgozás október végi megjelenéssel. A tervek szerint az Brooklin így az ajándékozási szezon előtt kerülne a boltok polcaira, de a kistestvér konzolnak is lenne lehetősége teret hódítani. Az Edith kódnevű, 512GB-os konzol minden jel szerint a standard Series S, ami várhatóan egy igen komoly Black Friday akciót követően életciklusa végére ér, és már csak a frissített modell lesz kapható.

Nem valószínű, hogy kapunk bármilyen hivatalos megerősítést ezekről az eszközökről az eredetileg tervezett dátumok előtt, azonban nagyjából képet kaphatunk arról, hogy mit tervez a Microsoft. Talán a legérdekesebb a Ellewood nevű eszköz, amiről nem tudunk semmit, viszont valószínűleg ez váltja ki a Series S-t. Hogy a tárhelyen felül miben lesz több, azt nem tudni, de nem elképzelhetetlen, hogy ezzel a modellel igyekeznek a Series S csekélyebb grafikai képességeit orvosolni, hogy az olcsóbb modell kitartson a generáció végéig.

1.
1.
Őrnagy
Az elemes konti király, de a henger alak nekem annyira nem jön be. Amúgy meg kissé fölöslegesnek tartom az egészet. Persze, ha mostanában bemutatják, holnap még nem lesz a boltokban.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...