Leépítések történtek a Crystal Dynamicsnél

  • Írta: osan
  • 2023. szeptember 21.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Embracer Group bajban van és annak ellenére, hogy pár hónapja úgy nyilatkoztak, hogy a cégen belüli „újrarendezés” nem fogja érinteni a készülő félben lévő Tomb Raider-játékot, most mégis elbocsájtottak 10 főt a Crystal Dynamicstől, az Embracer Group leányvállalatától.

A Crystal Dynamics meghozta azt a nehéz döntést, hogy megválik 9 marketing és 1 IT alkalmazottól a belső átszervezés keretében, hogy összhangban legyen a stúdió annak jelenlegi üzleti igényeivel.” – nyilatkozta a vállalat. „Közvetlenül együttműködünk az érintett munkatársakkal, hogy teljes körű támogatásban részesüljenek. Ha az ön stúdiójában vannak nyitott pozíciók márka irányítás, kreatív szolgáltatások, közösségi vagy informatikai téren, kérjük, küldje el a peoplexp@crystald.com címre, és mi gondoskodunk arról, hogy a megfelelő kezekbe jusson ez az információ.

Az alkalmazottak megerősítették a hírt közösségimédia felületeken is. A vezető márka menedzser, Nick Edwards így nyilatkozott:

Sajnálatosan az Embracer általi elbocsájtások csak jönnek és jönnek, sok tehetséges marketinges társammal együtt minket is érint ez a Crystal Dynamicsnél.

Nem tudni, hogy milyen hatással lesz az új Tomb Raider-játékra vagy a Perfect Dark-rebootra, de nem fényesek a kilátások. Sajnálatos hír, viszont nem egyedi eset. Mostanában sokat hallani leépítésekről szerte az iparágban.

7.
7.
Low Noise
#1: Meg ott van náluk a Quantum Break, ami számomra a TOP1 játék, azzal is kezdhetnenek valamit.
6.
6.
KratoS
Marketingeseket küldtek el, 9-et! A szívem szakad meg.
5.
5.
zoli12i
#2: Rögeszméje a kölyöknek az MS. Valami megmentőként tekint rájuk.
4.
4.
crytek
#2: Nem beszéltem leépítésről. Mindenhol van a világon brühühü..Az mobil ez meg egy game ip amiről szó van ráadásul egy brutál jóról
3.
3.
rDAVE
Oké, hogy az Embracer Group gyengének érződik, de most egyetlen fejlesztőt sem küldtek el és már a világvége hangulat megy...
2.
2.
delphijos
#1: Ja, mert ők szerencsére nem küldenek el senkit.... Oh, wait... Kicsit fárasztó már hogy szerinted mindenre az lenne a megoldás hogy az MS megvegye. A végtelenségig lehetne sorolni a "sikersztorikat" ott is. Hogy hasítanak pl. a mobil bizniszben is, mi ?
1.
1.
crytek
A MS igazán megvehetné a Tomb Raider jogokat és csinálhatna egy saját "uncharted" szériát..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...