Különválnak a Paradox és a Harebrained Schemes útjai

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 19.
  • Hír
Link másolása
Mivel a The Lamplighters League masszív bukás lett, nem csoda, hogy a Paradox Interactive megválik a tulajdonában lévő fejlesztőtől. Pontosabban "stratégiai és kreatív" különbségek miatt, de ez tudjuk mit jelent.

A múlt héten tudtuk meg, hogy csúnya pénzügyi bukta lett a The Lamplighters League, így nem véletlen, hogy elválnak a kiadó és a fejlesztő útjai. A Harebrained Schemes csapata a Paradox leányvállalata volt 2018 óta, amikor 7,5 millió dollárt fizetett a seattle-i stúdióért, aki a Shadowrun-trilógiát és BattleTech-et is elkövette.

A két cég 2024. január 1-tól folytatják külön utakon, így a Harebrained újra függetlenen stúdió lesz. A Paradox azért megtartja a The Lamplighters League és a csapat korábbi játékainak jogait, hiszen a Shadowrun és a BattleTech azért egy szépen csengő IP.

"Mi és a HBS vezetősége megvitattuk, hogy mi történik a The Lamlighters League megjelenése után, de egy új projekt vagy egy folytatás ugyanebben a műfajban összeegyeztethetetlen a terveinkkel. Ezért döntöttük, hogy a szétválás lenne a legjobb út." - olvasható a Paradox közleményében.

A stúdió az év végéig támogatja a The Lamplighters League-t, miközben új finanszírozókat és a partnereket keresnek egy "független jövő" érdekében.

2.
2.
Spazz Maticus
Én nagyon sajnálom ezt a játékot.
Egyáltalán nem olyan rossz mint a híre, sőt a világa és a hangulata egészen egyedi, és igényesen megalkotott.

Ennél top "AAA" címek szoktak érkezni messze kisebb mennyiségű kreativitást felvonultatva, és megússzák annyival hogy a szokásos két-három hónap hype után a game csendben "eltünik", a kiadó meg dolgozik tovább mintha mi sem történt volna...
1.
1.
delphijos
Már az előző cikkben is volt ez téma, szerintem ez a Paradox -a kiadó - sara. Nem rossz ez a játék , de nulla marketinggel azért nem lehet játékot eladni. Ismerősi körömben is szinte senki se hallott róla. Lehet kicsit elvitte a fókuszt a Cities, és a stúdióra tolják a felelősséget...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...