A Nintendónak nagyszerű kapcsolata van a Microsofttal

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Nintendo of America fejese, Doug Bowser először kommentálta cége a Microsoft közti kapcsolatot, miután kiderült, hogy a redmondiak meg akarták vásárolni a japán konzolgyártót.

Doug Bowser, a Nintendo of America elnöke szerint nagyszerű kapcsolatuk van a Microsofttal, miután kiszivárgott, hogy a redmondiak lehettek volna a Nintendo potenciális felvásárlói. A múlt hónapban közzétett jogi dokumentumok leleplezték, hogy az Xbox-főnök Phil Spencer szívesen megvennék a kiotói konzolgyártót. Egy 2020-as e-mailben arról beszélt, hogy a Microsoft igazgatótanácsa is "teljes mértékben támogatna" egy ilyen felvásárlást, ha lehetőség adódna rá.

Bowser az Inverse magazin pénteki interjújában reagált - meglehetősen diplomatikusan -, a feltételezésekre:

"Nagyszerű kapcsolatunk van a Microsofttal." - mondta. "Sok szempontból is partnernek tekintjük őket, elég csak a Nintendo Switchre ránézni, hogy lássuk ezt a partnerséget. Nyilvánvaló, hogy a Minecraft ott van Switchen, és a Banjo Kazooie-t is elhoztuk a Super Smash Bros. Ultimate-be. Szóval, alig várjuk, hogy ez a partnerség folytatódjon." - tette hozzá a Nintendo amerikai részlegének fejese.

Az év elején a Microsoft aláírt egy kötelező érvényű 10 éves jogi megállapodást arról, hogy a Call of Duty Nintendo-platformokra költözhessen - ez volt az egyik feltétele, hogy az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlása lezáruljon.

De mi a helyzet a Nintendo Switch utódjával?

Számos feltételezés látott már napvilágot a nextgen Nintendo-konzolról, és ugyan Doug Bowser nem kívánta kommentálni a szóbeszédeket, annyit azonban elárult, hogy a vállalat számára a játékok sokkal fontosabbak, mint a belső hardver.

"Mindig ezt mondjuk a Nintendónál: nem az a legfontosabb, hogy mi van a gépben vagy az eszközben, hanem az, ami a képernyőt történik, amikor a kontrollereket kézbe veszed és elkezded élvezni a játékot. Ez vonz téged? Magával ragad? Rengeteg művészi stílust használhatsz, néhányat magasabb szinten, néhányat rajzfilmesebb megvalósítással".

És ez az a pont, ami segítenek abban, hogy a Nintendo kitűnjön az erősebb hardverrel rendelkező konzolgyártók mezőnyéből.

"Úgy gondolom, hogy ez az, ami megkülönböztet minket - a nyilvánvaló vizuális különbségektől eltekintve, és ez segít meghosszabbítani az élettartamot."  - tette hozzá Bowser.

Ugyanebben az interjúban úgy hivatkozott a jelenlegi Switchre, mint amely ciklusának utolsó évében jár, így elképzelhető, hogy 2024-ben tényleg a boltokba kerül az új konzol. A két masina közti átmenet pedig minden eddiginél simább lesz a Nintendo-fiókunk segítségével.

2.
2.
Nothing
Jó vicc. Nyilvánvaló, hogy ha a MS-on múlna, már rég nem létezne a Nintendo. 20 éve is csak azért akarták felvásarolni az egész céget, hogy még aznap meg is szüntessék (az Xboxnak akkoriban igazából a Gamecube volt a generációs riválisa, mivel a Playstation 2 előnye akkorra már behozhatatlanná vált). Valószínűleg most is ez történne, annyi különbséggel, hogy talán nem lőnék le a teljes birodalmat, csak a brand szűnne meg, minden más a MS neve alatt futna tovább.
1.
1.
crytek
Dehogy jó a kapcsolat. Ha jó lenne felengedték volna a game passt. Akkor végre egy értelmes dolog lenne azon a switchen a zelda mellett
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...