A Nintendo új versenyszabályai sokaknál kicsapták a biztosítékot

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 25.
  • Hír
Link másolása
A kiotói vállalat egy sor szigorú szabályt fektetett le a jövőbeni közösségi versenyekre vonatkozóan. Ezek alapján korlátozzák a versenyzők számát, a nevezési díjat és más fontos dolgot, ami sokaknak nem tetszik.

Az Eurogamer szerint az új irányelveket a Nintendo japán részlege tette közzé először, mielőtt az európai divíziónál is megjelent az új közlemény, amely a rajongók szerint ellehetetleníti az e-sport rendezvényeket. Az új szabályok előírják, hogy egy közösségi versenyen legfeljebb 200-an vehetnek rész, vagy 300-an, ha a tornát online rendezik. A versenyszervezők nem számíthatnak fel 20 eurónál nagyobb nevezési díjat, míg a befolyt összeget csak az esemény költségeire és jutalmaira lehet fordítani.

A nézői jegyek ára nem haladhatja meg a 15 eurót, és csak a rendezvény lebonyolítására lehet pénzt beszedni, a nyereményekre nem. A pénzdíjaknak felső határa is van, az egyéni nyeremények egyenként 5000 euróra korlátozódnak, a teljes felső határ pedig 10 ezer euró lehet szervezőként 12 hónapos időszak alatt.

A hosszú bejegyzésben számos érdekesség és megkötés van. Például tilos az ilyen versenyeken élelmiszereket, italokat vagy már merchandise termékeket árusítani, ha ezek a cégek nem állják a költségeket. Ezen felül számos egyéb szabály is életbe lép, amit be kell tartaniuk a szervezőknek, például az iskolai versenyekre is külön irányelvek vonatkoznak. Ha olyan tornát rendeznek, amely nem felel meg a szabályoknak, akkor külön engedélyt kell kérni a Nintendótól a játékok használatára.

Az új szabályok 2023. november 15-én lépnek életbe, és már most hatalmas visszhangot váltott ki. Főleg, hogy mivel kizárják azokat a játékosokat a versenyekből, akik valamilyen third party gyártótól származó kontrollereket használnának a JoyCon-ok helyett, ami hatalmas visszalépést jelent az akadálymentesítésre szoruló közösség számára. Ezzel a lépéssel sok mozgássérült játékos részvételét ássa alá a Nintendo.

1.
1.
petymeg2033
Ez beleillik az eddigi képbe, miszerint a Nintendo alvómaszkban, füldugóval, a sztratoszférán túlról figyeli a rajongói minden rezdülését.
Nincs itt semmi látnivaló, pár hét hőzöngés, aztán mindenki megy a dolgára, mint ha mi se történt volna.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...