Asztali szerepjáték és társas készül a Diablo univerzumában

  • Írta: szlav
  • 2023. november 5.
  • Bejelentés
Link másolása
Akövetkező két évben a kávézóasztalon (is) egészül ki a Diablo IV világa. A hétvégi Blizzconon bejelentették a Diablo Tabletop RPG és a Diablo: The Board Game érkezését.

Sanctuary kegyetlen világa és az azt körülvevő univerzum hatalmas, a bátor kalandorok pedig a jövőben nemcsak videojátékokban ragadhatnak majd kardot a pokol erői ellen. A Blizzard Entertainment ugyanis bejelentette, hogy a vállalat partnerségbe lépett a Glass Cannon Unplugged és a Genuine Entertainment csapataival, hogy elhozzák a Diablo-univerzum saját asztali szerepjátékát, később pedig a hozzá kapcsolódó társasjátékot.

A kezdetben egy jókora szabálykönyvvel, később pedig kiegészítő forrásanyagokkal érkező Diablo RPG megjelenésére egy év múlva, a 2024-es BlizzConon számíthatunk. A setting a Diablo IV eseményeivel párhuzamosan veszi fel a fonalad, de már tervben vannak olyan bővítmények is, amelyek mindkét irányba elrugaszkodhatnak az idővonalon.

Valamivel később, vagyis várhatóan 2025-ben érkezik meg a Diablo: The Board Game, amely a sikeres közösségi gyűjtés fejében egy kooperatív asztali kalandjátékkal bővítené ki az előtte érkező RPG alapjait. A társasról egyelőre kevés az információ, a Glass Cannon azonban itt is tervez későbbi bővítményekkel. Érezhetitek, hogy mindkét projekt még tervezési fázisban van, a megjelenésükre pedig még várnunk kell egy darabig, az efféle ötleteket azonban csakis támogatni tudjuk.

1.
1.
hedzsooo
Bizonyara felbuzdultak pl. a Witcher + a Heroes of M&M tarsasok sikeren, mar latjak a sok $ a szemuk elott, szokas szerint. Aztan a vegen vmi kellemessel is azert meg meglephetnek minket
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...