Az EA szélnek eresztett jó pár Codemasters-dolgozót

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 5.
  • Gyászhír
Link másolása
Az év végéhez közeledve nem jött ki jól, hogy az Electronic Arts leépítésbe kezdett az F1- és a WRC-sorozat fejlesztőjénél. A kiadó két éve vásárolta fel a brit Codemasterst, ez az első elbocsátás-hullám.

Hiába vásárolta fel az Electronic Arts 2021-ben 1,2 milliárd dollárért a Codemasterst, a neves brit istálló azóta elvesztette vezérigazgatóját és pénzügyi vezetőjét, és a Project CARS-sorozatot is elkaszálták. Az F1 és a WRC-széria fejlesztőjét újabb csapás érte a minap, leépítések történtek náluk.

Pontosan nem tudni, hogy hány dolgozót érint az ügy, az Insider Gaming névtelen forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy főként a minőségbiztosítási részlegen történtek elbocsátások. Az EA az IGN-nek megerősítette a rossz hírt, s mint fogalmaz "vállalkozásuk folyamatosan változik, és ez időnként megköveteli tőlük, hogy kis méretű szerkezet-átalakításokat hajtsanak végre, összehangolják a csapataikat és az erőforrásaikat, hogy megfeleljenek a változó üzleti igényeknek és prioritásoknak."

A kiadó továbbra is szorosan együttműködik az érintettekkel, hogy megfelelő támogatás nyújtson nekik a folyamat során. Magát a fejlesztői részleget tehát nem érintette ez a hullám, reméljük, a jövőben ez így is marad.

5.
5.
huster14
#4: Max neked unalmasak. Akik szeretik az autókat, a mögöttük lévő megoldásokat, azokat mérnöki szemmel értelmezni és rájönni a miértekre és ezeket felismerni egy jobb autós játékban minden csak nem unalmas.
4.
4.
GAMEROD
Unalmasak az autós játékok, a Codemasters is tudott régebben más műfajban is alkotni 98 óta meg csak autóznak.
3.
3.
crytek
Kár volt kinyírniuk szerintem az arcade dirt vonalat meg a CARS-ot is. De hát ha nekik nem kell "értelmes" autós cím..
2.
2.
Obi Wan Kenobi
#1: Csak a hányattatott sorsú Need For Speed játékokat jegyző Ghost Games. Mondjuk a Ghost Games is inkább egy cégen belüli restructure volt, korábbi criterionos, blak boxos és diceos dolgozók mentek oda.
1.
1.
Grabowsky30+
RIP codie....., volt valaha olyan cég akit az EA felvásárolt és utána nem baszott el és szántott be?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...