Reagált az Insomniac a szivárgásokra

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 23.
  • Hír
Link másolása
A fejlesztőcsapat eddig mélyen hallgatott az ügy kapcsán, most azonban hivatalos közleményben szólaltak meg, azt ígérik, hogy változatlan formában folytatják a munkát.

Múlt hétén elején tudtuk meg, hogy az Insomniac Gamest egy úgynevezett ransomware támadás érte, és több mint másfél terrabyte-nyi adatot loptak el tőlük. A hackerek el akarták árverezni az adatok, azonban senki sem volt hajlandó kifizetni a kért 50 bitcoint, azaz 2 millió dollárt – sem a fejlesztők vagy a kiadó, sem pedig más, potenciális vásárló.

Ennek következtében a támadók nyilvánosságra hozták az ellopott adatok, amelyekből olyan dolgokat tudhattunk meg az elmúlt héten, hogy azóta is csak pislogunk. Például, hogy a Sunset Overdrive gyakorlatilag semmilyen hasznot sem termelt az Insomniacnak, vagy hogy az egyes PlayStation exkluzív játékok hogy fogytak. Természetesen a készülőben lévő Wolverine-játék korai buildje és a játék részletei keltették fel a legtöbb ember érdeklődését.

Most végre a fejlesztők is megszólaltak, nyilatkozatukban egyből meg is köszönték a rajongók támogatását. A támadás során ugyanis nemcsak a fejlesztési adatok, de személyes információk is nyilvánosságra kerültek. Az egész eset rendkívül megviselte a stúdiót, a tagok igyekeztek tartani egymásban a lelket, inkább a munkába menekülnek, és változatlanul a Wolverine-játékon dolgoznak majd. A kiszivárgott korai verzió természetesen még nem tükrözi a végleges játékot, még rengeteget fognak vele dolgozni. Arra kérik a rajongókat, hogy legyenek türelmesek, és várják meg a játékkal kapcsolatos hivatalos információkat, hisz oka van annak, hogy miért a fejlesztés egy bizonyos szintjén teszik nyilvánossá, hogy hogyan is néz ki a játék.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...