Nagyobb a GTA-szivárgás mértéke, mint azt elsőre gondoltuk

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 27.
  • Pletyka
Link másolása
Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem csak a GTA V teljes forráskódja került fel az internetre, hanem a GTA 6 friss Python kódja, valamint a törölt Bully 2 minden fájlja is. Még az Agentről is szivárogtak ki képek.

A mindig jól értesült Insider Gaming több forrásból is úgy tudja, hogy több új információ szivárgott ki a Rockstar Games háza tájáról az elmúlt napokban - mintha a tavalyi hatalmas leak nem lett volna elég. Mint ismert, egy most életfogytiglani kórházi kezelésre ítélt tinédzser a házi őrizet során nem csak a GTA V forráskódját, hanem a GTA 6 első látnivalóit is ellopta.

Ami viszont friss hír, hogy a 2008-as Bully folytatásának összes fájlja is kiszivárgott az internetre, míg egy másik kép tanulsága szerint a GTA 6 friss Python kódja is ment a közösbe, ami már jóval nagyobb fejfájásra adhat okot a Rockstar Gamesnek.

Néhány sasszemű ember belemélyedt a GTA V forráskódjába, és kiderítette, hogy a fejlesztők egy ideig egyjátékos DLC-ket is terveztek a kampányhoz, szám szerint nyolcat, ám később mindegyiket elvetették. Ami érthető is, hiszen a GTA Online hirtelen sikere után már nem volt indokolt, hogy single kiegészítőket készítsenek a játékhoz. Olyanokat, amiben visszatérhettünk volna Liberty Citybe, további vállalkozásokat vezessünk Los Santosban, vagy épp Trevor ügynökszerepben is tetszelgett volna. Nem beszélve a Manhunttal kapcsolatos csomagról sem.

A napvilágra került privát beszélgetésekből kiderült, hogy a hacker mindössze 2 ezer dollárt kapott egy modding csoporttól a GTA V forráskódjáért, amely később 6 ezer zöldhasúért szerette volna tovább értékesíteni a kódot. Mivel ez nem jött össze, a csoport egyik tagja feltöltötte a netre a teljes kódot.

Minden jel szerint a Rockstar törölt kémjátékának első képei is kiszivárogtak, az Agent eredetileg PlayStation 3-ra készült, ám a projektet végül hosszú idő után lelőtték. Több korai screenshoton az látszik, hogy vízalatti küldetések is szerepeltek volna a történetben.

19.
19.
HMoody
#18: Ja végülis csak ennyit írtál. Ja nem. A többi szót biztos véletlenül gépelted bele. :D
Hajlamaid neked vannak. Most pl hazudozási, mintha nem látná a hülye is, hogy mit írtál valójában. :D Abszolút szánalmas, ahogy vergődsz.
18.
18.
crytek
#17: Pontosan azt jelenti amit írtam leírtam párat amit jelent amit tud a forráskód többet nem mivel ahogy írtam nem tudom még miket tud szóval ja ne vergőggyé..
Szar az élet egyedül tudom ,de ne másokon éld ki hajlamaid
17.
17.
HMoody
#16: Idéznélek:
"Ezt én sem értem.. meg milyen károkat szenvedett a rockstar?

Forráskoddal max annyit tudnak szerintem hogy könnyebb cheatekek készíteni,meg max feltörni a játékot vagy ilyesmik (fingom sincs nem értek hozzá)"

Szerinted ennek mi a jelentése? Ha nem megy, ülj vissza az iskolapadba, de fejezd be a vergődést. Faszságot beszéltél és nem bírod elismerni, hanem erőlködsz és egyre kínosabban. Engedd el, ezt most benézted. Van ilyen. Csak akkor ciki, ha valaki demagóg és gyáva beismerni.
16.
16.
crytek
#15: Van aki nem ért smiley nélkül valamit van aki a szlenget nem érti stb.. ki hova tartozik mindenki el tudja dönteni.
Produkciót azt te csinálod újév inditónak. Szarul telt a szilveszter azt itt éled ki magad?
15.
15.
HMoody
#14: Ja, igazad lenne, ha ezt írtad volna. Kár, hogy amit írtál, az nem ezt jelenti és most simán csak demagóg vagy. Szánalmas, ahogy mosdatod magad és győzködsz, hogy nem azt jelentette az első kommented, amit jelentett. Sokszor nem értem, miért bántanak téged itt és a facebookon is annyit, de ilyenkor jössz, csinálsz egy ilyen produkciót és már egyből tiszta minden. :D
14.
14.
crytek
#13: De igazam van mivel amiket leírtam így tudatlanul is azokra mind jó egy forràskód. Báwhogy erősködsz lehet vele olyanokat csinálni. Nőj fel. Olyanba kötsz bele ami nem létezik, bá ez itt nem ujdonság.
13.
13.
HMoody
#12: Növessz gerincet és vállald fel végre egyszer, ha azt (hülyeséget) írtál. Totál szánalmas ezt itt most mosogatni tovább, hogy de a max szó nem is azt jelenti, amit jelent. Még te is leírtad, hogy nem értesz hozzá, felhívták a figyelmed, hogy miért nincs igazad, te pedig itt kötöd az ebet a karóhoz. Nőj fel.
12.
12.
crytek
#11: Meg mintha olyat is írtam volna hogy vagy ilyesmik, amibe az univerzum is beletartozhat.
Nem mellesleg a kb meg a max a olyan mint az aha használjuk mintha muszáj volna.
Szóval hülyeséget továbbra sem írtam csak csak max kevés infot a jelenségről :)
Direkt odaírtam megint a maxot elemezgessed
11.
11.
HMoody
#10: Az egy dolog, hogy hülyeséget írsz, de hogy most még le is tagadod és hazudsz róla, az már arcpirító. Mintha nem írtad volna oda a "max" szót az eredeti kommentedben...
10.
10.
crytek
#8: Hülyeséget nem írtam. Egy forráskod birtokában amiket leírtam lehet csinálni
9.
9.
markoci555
kész csoda, hogy egyáltalán csinálnak valami tartalmat a 6-oshoz és nem csak kidobnak egy multira fókuszált valamit
és akkor ne rühellje a single kedvelő ember a multis idiótákat, akik igazi pénzt öntenek olyan dolgokba, amit meg lehet szerezni ingyen?
8.
8.
sanada
#3: Látszik, hogy fogalmad sincs róla, ami nem is baj, nem kell érteni mindenkinek mindenhez, de legalább akkor ne írnál hülyeségeket.
7.
7.
GAMEROD
#5: PC-n elsőnapos vétel volt a GTA5. Ahogy beléptem az online-ba, kapásból dobálta valaki a pénzes zsákokat, egy nap alatt milliomos lettem benne. A verseny részekben olyan rekordok vannak, hogy 5 másodperc, stb... erről ennyit. Egy nap nem kellett ahhoz hogy dugig legyen csalókkal. Azóta se változott semmi.
6.
6.
Csoki80
Legalább nem tudják letagadni, hogy nincs meg a forráskód, amikor x év múlva remasterelni kell(ene) :-P
5.
5.
dummy
#2 A forráskód kiszivárgása a lehető legrosszabb, ami egy szoftverfejlesztővel történhet. Ha megvan egy szoftver forráskódja akkor tulajdonképpen bármit megtehetsz, hiszen a program működése nagyjából nyitott könyv lesz azok előtt akik értenek ehhez. De nézzünk néhány konkrét példát. A GTA V és főleg a GTA Online egy pénznyomtató gépezet bőven 100 milla fölött termel évente. Ha megvan a forráskódja a kliensnek akkor pl. nagyságrendekkel könnyebb hibát keresni a szoftverben (merthogy van benne az biztos). Mi lenne, hogy egyszer csak kijönne a cheat amivel mindenki végtelen mennyiségű GTA pénzt vehet magának? Nem túl sok shark card fogyna utána. Vagy olyan hibát találnak benne, amivel egyszerűen túlterhelik a játékszervereket? Vagy csinálnak egy hamis GTA V buildet amibe beleraknak azt amit csak akarnak, és felrakják torrenre? És ez csak 3 ötlet volt. Ráadásul ezeknél a bonyolult rendszereknél nem az van, hogy egy-két programozó átítja a GTA Online backendjét 2 nap alatt és minden meg van oldva.
De mondok mást. A GTA 6 sem a nulláról lett újraírva, az is a GTA V forrásán alapszik. Persze rengeteg dolgot átírtak benne, de bőven lehetnek közös kódrészletek, így ott is beüthet a szar. Szóval nem az a legnagyobb gond, hogy lemásolja valaki a játékot, és csinál egy majdnem GTA-t. Ilyen biztos nem lesz, de nem csodálkoznék, ha emiatt esetleg a GTA 6 is csúszna. Főleg úgy, hogyha erőforrást kell visszarakni a GTA Online projektre.
4.
4.
Spazz Maticus
#1: Meg is van így év végére a szeretet és összetartozás ünnepén az év "Human rights" díjasa.XD

Kasztrálni esetleg nem szeretnéd ?
Csak hogy ne is szaporodhasson az "ilyen"... ;)
3.
3.
crytek
#2: Ezt én sem értem.. meg milyen károkat szenvedett a rockstar?

Forráskoddal max annyit tudnak szerintem hogy könnyebb cheatekek készíteni,meg max feltörni a játékot vagy ilyesmik (fingom sincs nem értek hozzá)
Úgy érzem túl van ez tolva de nagyon.. szegény rockstarnak kell a hírverés. Állítom nem is törték fel őket csak kell az ingyen reklám :)
2.
2.
GAMEROD
Soha nem értettem milyen problémát jelent az, ha kiszivárog valami forráskódja. Mihez tudnak vele kezdeni, máshol pedig nem tudnak hasonlót írni ha nagyon akarnak?
1.
1.
Extol
Hát ez durva. Pár ezek dollárért sokmilliós károkat okozni. Egyébként az okosok azt mondják (pl. Ordinary Gamer) hogy nem lehet élete végéig leültetni a srácot, még ha nem bánja a tetteit, akkor sem. Én meg úgy látom, hogy azért mielőtt kiengedik, szétlehet gyógyszerezni úgy az agyát, hogy még a számítógépet se tudja bekapcsolni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...