A TinyBuild még karácsony előtt bezárta a Versus Evil indie kiadót

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 28.
  • Gyászhír
Link másolása
Még az utolsó napjaira is jutnak rossz hirek, hiszen mindössze három nappal karácsony előtt a TinyBuild bezárta a Versus Evil kiadót és az összes alkalmazottját szélnek eresztette. Nem véletlen, hiszen veszteséges volt a cég.

A Versus Evil bezárásáról eleinte az érintett alkalmazottak számoltak be az X-en, majd később a hivatalos csatornán is megerősítést nyert, hogy az anyavállalat, a TinyBuild még karácsony előtt úgy döntött, hogy a 13 fős cégnél lehúzza a rolót és minden munkavállalót elbocsát. December 21. tehát szomorú nap volt a Versus Evil tízéves történetében.

Az indie játékok kiadására szakosodott céget 2021-ben vásárolta fel a TinyBuild 12,5 millió dollárért, és további 18,8 milliót fizetett a korábbi tulajdonosoknak a következő három évben. Az ügylet azonban nem sokkal a lezárása előtt bajba került, hiszen decemberben 3,5 millió dolláros egyezségi megállapodást kötöttek a Versus Evil alapítóival, akik nehezményezték, hogy a TinyBuild nem tesz eleget a kötelezettségeinek, kevés támogatást nyújt a csapatnak.

A TinyBuild szerint viszont a Versus Evil kereskedelmileg alulteljesített, hiszen a négy tervezett 2023-as kiadásból három játékkal nem tudott idén kijönni, így 2024-re csúszott a Broken Roads is. Szerencsére a jelenleg is futó projekteket nem kaszálta el a TinyBuild, az ő égiszük alatt látnak napvilágot a jövőben.

1.
1.
crytek
Stray Souls-ot akkor minél előbb a szentháromság egyikébe..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...