A távozása után a közösségi médiában savazzák Bobby Kotickot

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Most, hogy Bobby Kotick elhagyta az Activision Blizzard vezetői székét, az iparági dolgozók a közösségi médiában teregették ki a szennyest a volt vezérigazgatóval kapcsolatban. Enyhén szólva is vannak érdekes sztorik.

Az Activision korábbi és jelenlegi alkalmazottjai kitálaltak az interneten arról, hogy milyen vezető volt Bobby Kotick a cégnél töltött 32 éves karrierje során. Most, hogy a Microsoft felvásárolta a kiadót és a korábbi vezérigazgató távozott, már büntetlenül alkothattak véleményt róla. 

Nem meglepetés, hogy sokan rossz kapcsolatot ápoltak a főnökükkel, sokak szerint a tevékenysége nem is volt jó hatással a munkamorálra. Az elmarasztaló sztorik között halálos fenyegetéseket, komplett fejlesztések elkaszálását és Jeffrey Epsteinnel való állítólagos kapcsolatát is megtaláljuk.

Nemrég kiderült, hogy Kotick akár 400 millió dollár értékű végkielégítést kapott, amikor elhagyta a céget, de az iparágban ezt sokan szükséges áldozatnak tekintik, csak hogy lássák a távozását. Egy bejegyzésben a Call of Duty egykori fejlesztője azt írta, hogy már munkába állása első hónapjában látta kikelni magából az egykori vezetőt, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöl egy alkalmazottat. Ezután a jelenlévők köpni-nyelni nem tudtak, és Kotick mindenki előtt kirúgta az illetőt.

Az egykori bennfentesek szerint az Overwatch 2 steames megjelenése a cég részvényárfolyamának csökkenéséhez vezetett, hiába figyelmeztették a vezetőséget arra, hogy nagy valószinűséggel review-bombázás áldozata lesz a játék, mintha csak a falnak beszéltek volna. Hát úgy is lett.

Talán a kínai játékosok voltak talán a leghangosabbak, amikor kiderült, Kotick távozni fog a cégtől. Mint ismert, sokan ők okolták azért, hogy a Blizzard játékai elérhetetlenné tették Kínában. Vannak olyanok, akik szó szerint tűzijátékkal ünnepelték a CEO kirúgását.

Sok fejlesztő arról beszélt, hogy Bobby Kotick kapcsolatban állt Jeffrey Epsteinnel is, meg is osztottak egy képet Epstein listájáról, amin a "Boby Kotic"(sic!) név látható, kiegészítve az activisionös e-mail címével. Nem nehéz összerakni, hogy vélhetőleg ő is az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt üzletember belső köreihez tartozott.

A történeteknek még nincs vége, a beszámolók szerint Kotick rendszeresen elutasítóan beszélt a cégen belül a fejlesztők küzdelmeiről, gyakorlatilag nem sokba nézte a dolgozókat az évek során.

4.
4.
silkgoat
folmarkolja a 400 millat es rohogve szivja majd fel a thai fiukurvak hasarol a kokot. Magasrol leszarja mit gondolnak rola :D
Szociopata faszkalap
3.
3.
delphijos
Tény hogy vezetőként “haverkodva” nem lehet rendesen vezetni egy céget, de azért vannak határok. Az azért szomorú hogy szinte természetes az a hozzáállás hogy azért mert valaki alkalmazott egy cégnél , szinte “tulajdonnak” tekintik , aki el szemben bármi megengedhető, Manapság nagyobb figyelmet kap a családon - párkapcsolaton - belüli erőszak ( nem csak fizikai ) téma, ahol az egyik fél full alárendelt szerepben van, és ilyen-olyan ok miatt nem tud ebből kiszállni, de az hogy sok munkahelyen ez megy, arról jóval kevesebb, ha épp nem semmi.
2.
2.
crytek
#1: Mindenkinek megvannak a maga stigmái. Kevés az olyan ember aki valami miatt nem "sáros". Elég megnézni az évek óta már oly népszerű színészek vs zaklatási ügyeket. El nem képzeltem volna soha xyról hogy bármi ilyet tette volna. Mondjuk elég erősnek tartok sok ilyen rágalmazást mert rengeteg állítólag jó régi ügy bizonyítani nem lehet..
1.
1.
Nothing
Általában nem szokásom a külső alapján ítélni, de erre a csávóra tényleg csak rá kell nézni: minden romlottság ott van a képén ennek az emberbőrbe bújt szociopata sátánfajzatnak. És mennyi ilyen van még, atya ég...persze mint vezető pozícióban, dollármilliomosként.

Egyszer talán majd megértem, hogyan működik a világ.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...