Valaki hegedűn játssza az Elden Ringet

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 16.
  • Érdekesség
Link másolása
És nem, nem a zenéjét, hanem konkrétan a játékot irányítja a hangszer segítségével. A teljesen abszurd teljesítmény mögött hosszú évek kísérletezése áll.

A FromSoftware-játékok híresen nehezek, azonban akad, akinek nem eléggé. Az Elden Ring subredditjén bukkant fel egy klip, ahol azt láthatjuk, hogy TiavioliGaming hegedűje segítségével irányítja a játékbeli karaktert.

Az úriember halál komolyan gondolja a dolgot, ezzel a setuppal korábban mind a három Dark Souls-játékot kivitte, az Elden Ring már a negyedik, amit így játszik. Külön kiemelendő, hogy miközben legyőzi Godfrey-t, ismétlem: egy hegedű segítségével, a pulzusa alig emelkedik 80 fölé.

A posztra az érintett is rátalált, ezért elmagyarázta a rendszert, amivel játszik. Egy elektromos hegedű által adott frekvenciákat MIDI számmá konvertálja, amivel aztán be tud programozni a billentyűzetbe, hogy megfeleljenek egy gomb lenyomásának. 

Elárulta azt is, hogy a setup összeállítása nem volt egyszerű. Például bizonyos hangokat a MIDI konverter hajlamos félrehallani, ezért ezeket kerülnie kell. Mindenesetre egy pár év alatt megtalálta a tökéletes megoldást.

A teljesség igényével később azt is hozzátette, hogy rendszeresen felkészül egy-egy bossra és a szükségesnél jóval magasabb szinttel vág neki, ami talán érthető tekintve a különleges megoldását. Mindenesetre még nem unja, azt is elmondta, hogy a hamarosan várható DLC-t is végig fogja vinni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...