Április 8-án végleg leáll a 3DS és Wii U online szolgáltatása

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 24.
  • Gyászhír
Link másolása
A Nintendo hivatalosan is bejelentette, hogy 2024. április 8-án húzzák ki a dugót a 3DS és a Wii U online szolgáltatásai alól. Ez után semmilyen online móka nem fog működni a két konzolon, persze akadnak majd kivételek.

Korábban úgy tudtuk, hogy "2024. április elején" állnak le a 3DS és a Wii U online szolgáltatásai, ám Nintendo most végre napra pontos dátumot közölt. Ez alapján április 8-án, este 19 órától már nem működnek az online funkciók a két korábbi konzolon. Mint ismert, 2023. márciusában már ez eShopokat is offline állapotba hozták.

Amikor eljön a sorsdöntő óra, a 3DS és a Wii U felhasználói azzal szembesülnek majd, hogy nem működnek a játékok online kooperatív módjai, nem lesz internetes ranglista és az adatátvitel sem működik majd. Azonban akad néhány kivétel, a Nintendo megjegyezte, hogy a Pokémon Bank és a Poké Transporter továbbra is működőképes marad. Továbbá a játékosok újra letölthetik a korábban már megvásárolt játékokat a "belátható jövőben" is.

Bár a Nintendo-játékok többsége továbbra is játszható marad offline módban, számos online-központú anyagra hatással lesz a lépés. A Splatoon kiváló példa erre, hiszen multis shooterről van szó, ami ez után gyakorlatilag használhatatlan lesz.

Egy kiváló korszak ér véget április 8-án, nosztalgiázni addig is marad ideje minden rajongónak, ezt ne felejtsétek el!

2.
2.
Matt8888
Bár nem vagyok egy Wii U tulajdonos, hogy tudjam mik a lehetőségek egy olyan multis játéknál, mint a Splatoon, de ilyenkor nincs alternatíva? Mint ahogy a Tunngle is adott egy teret régebbi multis játékoknak? Ti mit tudtok a témában?
1.
1.
Doomsayer
Én meg közben megnéztem múlt héten, hogy milyen az a sokak által lefújjolt (és kevesek által durvány agyondícsért) Xenoblade Chronicles X és mindenre fel voltam készülve, csak arra nem, hogy első seggel 5 órát ültem előtte. Úgyhogy amint lesz időm egy következő epikus mega és nagy játéknak nekiesni ezerrel fog újra pörögni a Wii U :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...