A CDPR továbbra is platform-agnosztikus lesz, a Microsoft terveitől függetlenül

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 7.
  • Hír
Link másolása
Akármit is jelentenek be jövő héten a Microsoft részéről a CD Projekt RED nem kér a drámából, és továbbra is egyaránt fejleszt Xbox- és PlayStation-konzolokra - tudtuk meg a vállalat vezetőjétől.

Michal Nowakowski, a vállalat egyik vezetője X-en posztolta ki a gondolatait a múlt héten napvilágot látott pletykákról. “Az egész exkluzív vagy sem kérdéskörrel kapcsolatban csak örülök, hogy ez nem az én problémám. A CDPR játékai jelenleg és a jövőben is platform-agnosztiusak lesznek. Örülünk neki, hogy játszotok a játékainkkal, tőlünk nyugodtan eldönthetitek, hogy melyik platformon teszitek” – írja a közösség platformon.

Pár kommentelő gyorsan rámutatott, hogy a The Witcher első két része csak PC-re jelent meg (illetve a második már Xbox 360-ra is). Michal nekik azt válaszolta, hogy pénzügyi okokból nem tudták akkor megoldani a játék megjelenését a többi platformra, épp ezért beszélt csak jelen és jövő időben.

A poszt apropóját az adja, hogy a múlt héten elkezdtek keringeni a pletykák arról, hogy az Xbox lényegében megszűntetné az exkluzív játékokat, vagy legalábbis több, eddig exkluzív címet elérhetővé tenne más platformokon is. A hírekre egyelőre annyit reagált a vállalat, hogy bejelentették, a jövő héten ismertetik a jövőbeli terveiket.

Bármit is mondanak majd, a már készülőben lévő Cyberpunk 2077 folytatás és a The Witcher-sorozat következő része miatt nem kell majd másik konzolt vásárolni senkinek.

1.
1.
crytek
Feltűnési viszketegség level végtelen...cdpr lol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...