Eddig 54,8 millió PS5-öt szállított le a Sony

  • Írta: sirdani
  • 2024. február 14.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett a legutóbbi üzleti negyedév pénzügyi jelentése, amelyben rengeteg érdekesség került napvilágra a PS4 és PS5 eladásait illetően.

A legújabb pénzügyi jelentés szerint a 2023. december 31-el véget érő három hónapos üzleti negyedév során 8,2 millió PlayStation 5 talált gazdára, ami az egy évvel korábbi azonos üzleti negyedév eredményeihez képest 1,1 milliós növekedést jelentett.

A PlayStation 5-re és PlayStation 4-re szánt játékokból összesen 89,7 millió példányt értékesítettek a szóban forgó három hónap alatt, mely az egy évvel korábbi időszak eredményeit 3,2 millió eladott játékkal szárnyalta túl. A 89,7 millió játékból 16,2 millió volt first-party cím, ami egyébként igen komoly, 4,6 milliós visszaesést jelent az egy évvel korábbi teljesítményhez képest annak ellenére, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 igazán szépen teljesített, és pár nappal ezelőtt, február 4-én elérte átlépte 10 milliós eladott példányszámot. Az időszakban értékesített szoftverek egyébként 66%-ban digitális verziójú teljes játékok voltak.

Időközben pedig a PlayStation Network is szépen hasított, havonta 123 millió aktív felhasználót tudhatott maga mögött, ami a 2022-es számokhoz képest 11 milliós előrelépést jelent.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...