Meginogtak a Nintendo részvényei

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Switch utódjának 2025-ös várható érkezése lehet a csökkenés oka, bár még messze nincs ok a pánikra, sőt az elemzők szerint a konzol hivatalos bejelentése újra fellendíti a részvények árát.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, várhatóan majdnem egy évet kell még várni a Nintendo új konzoljára. Az új hardver érkezése több okból is esedékes, lévén a Switch életciklusának már abba a fázisába lépett, hogy a Nintendo is inkább csak támogatja, de komolyabb címeket nem fog már kiadni rá. Másrészt optimalizáció ide, kisebb rendszerigényű, belső fejlesztésű, exkluzív címek oda, a Switch hardvere már túlságosan is koros (és legyünk őszinték, a megjelenéskor sem volt kimondottam combos). Ez természetesen azért válik egyre feltűnőbbé, mert a majdnem 140 millió eladott konzol kiváló lehetőség a külsős fejlesztők és kiadók számára, hogy az utóbbi évek sikerjátékait kiadják Switch-re is.

A pletykák, miszerint egyesek már tesztelik az új konzolt, amely a Ray tracingtől kezdve a PlayStation 4-hez mérhető teljesítményen át egészen a visszafelé kompatibilitásig minden tud (elvileg), abszolút érthetővé válik, hogy miért figyeli mindenki árgus szemekkel, hogy mikor jön az utód. Bár meg nem erősített hírek szerint a héten várható egy Nintendos esemény, az inkább a külső fejlesztők számára fenntartott bemutató lesz, így szinte biztos, hogy nem most fogják bejelenteni hivatalosan is az új masinát.

Az előzetes hírekkel, pletykákkal és saccolásokkal ellentétben elhangzott 2025-ös megjelenés viszont negatívan érintette a Nintendo részvényeinek árát a japán tőzsdén. Természetesen nem áll lángokban a székház, egy összesen 8,8%-os esésről beszélhetünk, 8.874 jenről (ami egyben az eddigi legmagasabb ára volt) 8.410 jenre csökkent a részvényenkénti ár. Egyrészt a csökkenés mértéke, másrészt a következő Nintendo konzol bejelentésének lehetséges közelsége alapján Mio Kato elemző szerint nincs ok a pánikra. Amint bejelentik hivatalosan is az új eszközt, a cég részvényei újból emelkedni fog.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...