Megvan a hivatalos lista a multiplatform Xbox-játékokról

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 22.
  • Bejelentés
Link másolása
Túl nagy meglepetést nem okoz a négyes, hisz az eddigi utalások alapján is számítani lehetett rájuk, viszont nem minden cím érkezik minden platformra, és lesz, amire még várni kell egy kicsit.

A posztot nem más, mint Matt Booty készítette, amelyben hivatalosan is megerősítette, hogy mely közönségkedvenc Xbox-exkluzív játékok válnak multiplatform címekké a közeljövőben. Maga a lista senkinek sem lesz meglepő, lévén Phil Spencer utalásaiból és az előzetes szivárgásokból, adatbányászatból és dedukcióból kiindulva már szinte biztosra lehetett venni, hogy mely játékokat érinti a változás.

Ami azonban újdonság, hogy nem minden jön mindenre. Hogy mi alapján határozták meg, hogy egyes címek mely konkurens masinára lesznek portolva, egyelőre rejtély, ahogy az is, hogy a jövőben várható-e esetleg egy újabb port belőlük Nintendo Switch-re, lévén a négy játékból csak kettő érkezik a Nintendo hibrid konzoljára, sőt a PlayStation 4 tulajok is lemaradnak pár játékról:

  • Pentiment – az Obsidian rendkívül egyedi látványvilágú RPG-je február 22-én válik elérhetővé PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re, a jövőben fizikai kiadást is kap a játék.
  • Hi-Fi Rush – a Tangoo Gameworks portfóliójából igen csak kitűnő ritmus alapú hack-and-slash a mai naptól lesz előrendelhető, a megjelenésre március 19-ig kell várni, viszont a poszt szerint kizárólag PlayStation 5-re érkezik majd. A Pentimenthez hasonlóan a Hi-Fi Rush esetében is várható fizikai kiadás.
  • Grounded – az első live-service játék, amelyik másik konzolokon is tiszteletét teszi, a hátsó udvarunkban zajló túlélős, kraftolós co-op élményt viszi majd el PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re április 16-án. Az összesen 20 millió játékosból álló táborhoz csatlakoznak majd az újonnan érkezők a Sony és a Nintendo konzoljai révén, természetesen teljes cross play támogatással.
  • Sea of Thieves – a négy játékból erre kell a legtöbbet várnunk, igaz, a mai naptól már hozzáadható a kívánságlistához PlayStation 5-ön. Igen, ez a játék is csak a Sony jelen generációs gépére érkezik április 30-án, viszont a meglévő 35 millió játékoshoz csatlakozó Sony-tábor, az Xbox-os közösség és a PC-sek között is teljes lesz a cross play támogatás.


Booty ezután pontokba szedve megerősítette, hogy mi is az Xbox jövőbeli stratégiája:

  • A legnagyobb játékok továbbra is elérhetők lesznek Xbox-on.
  • A belső fejlesztésű címeik a megjelenés napján elérhetők lesznek az Xbox Game Passben.
  • Robosztus és innovatív roadmappet készítenek a hardveres terveikről.
  • A Cross-play és a cross-save funkciók mellett a felhő-technológiák bevonása és a meglévő könyvtárral való kompatibilitás továbbra is fontos marad.
  • Az Xbox továbbra is igyekszik a tökéletes közeget biztosítani a fejlesztőknek, hogy a lehető legnagyobb közönséget érhessék el.
1.
1.
crytek
Ki gondolta volna hogy igaza a szívárgás mint általában az esetek 99-9%ában.. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...