A Gearbox is megmenekülhet az Embracer Group öleléséből

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 1.
  • Pletyka
Link másolása
Bár egyik fél sem erősítette meg hivatalosan a dolgot, nagyon is valószínű, hogy eladják a Borderlands-játékokat is jegyző céget. Kérdés persze, hogy mennyiért és kinek.

A hír egyáltalán nem új keletű, az Embracer "átszervezése" kapcsán többször is felmerült, hogy a kiadói és fejlesztői munkákat is ellátó Gearboxot eladná. Igaz, hogy a cégen belül egy kisebb stúdiót már érintettek a leépítések, de alapvetően a Gearbox még köszöni szépen, jól van, sőt igen valószínű, hogy leépítés helyett inkább eladnák. Egyesek még azt is tudni vélik, hogy a Take-Two az egyik esélyes vásárló, bár ez a hír sem nyert még megerősítést.

Most a Kotaku értesülései szerint az eladás már sínen van, sőt gyakorlatilag az utolsó fázisban vannak a tárgyalások. A lap szerint Randy Pitchford egy belső csatornán tájékoztatta a dolgozókat, hogy márciusban többet is megtudhatnak majd a cég jövőjét illetően. Sem a Gearbox, sem pedig az Embracer nem reagált a Kotaku megkeresésére.

Az Embracer még 2021-ben vásárolta meg a Gearboxot, viszont a tavaly májusi üzleti fiaskó miatt igen drasztikus leépítési hullámba kezdett a svéd ernyővállalat. Legalább 29, be nem jelentett játékot kaszáltak el, több stúdiót is bezártak és 1 400 embert elbocsájtottak. Nem a Gearbox az egyetlen cég, amelynek eladásáról felröppent a hír, a MudRunner és Snowrunner játékokat is jegyző Saber Interactive is hasonló cipőben jár.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...