Hatalmas irányváltásra készül az új Ghost Recon, íme az első részletek

  • Írta: szlav
  • 2024. március 9.
  • Pletyka
Link másolása
Már korábban is szállingóztak pletykák a Project Over kódnéven ismert új Ghost Recon-játékról, most azonban újabb, nagyon ígéretes részletek derültek ki a következő nagy epizódról.

A Ghost Recon: Wildlands és Breakpoint igencsak elkalandoztak a frencsájz eredeti keményvonalas, taktikai gyökereitől. Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen idővel minden szériának változnia és fejlődnie kell, a klasszikus Ubisoft-féle open world formula azonban nem mindenkit ragadtatott el, főleg az utóbbi cím esetében. Akik évek óta arra várnak, hogy a széria visszatérjen a Future Soldier előtti időkbe, ahol a metodikusabb, mil-sim jellegű taktikai hadviselés jellemezte a sorozatot, azoknak jó hírünk van: a Project Over munkanéven futó következő epizód alaposan felforgatja majd mindazt, amit a modern Ghost Recon-játékokról ismerünk.

Legalábbis ez derül ki Tom Henderson riportjából az Insider Gaming lapjain - a magazin anonim forrásból hozzájutott olyan, a játékmenetet bemutató videófelvételekhez, melyeket a megosztójuk kérésére ugyan nem oszthatják meg a nagyérdeművel, cserébe viszont szabadon nyilatkozhatnak róluk. A korábbi pletykák igaznak bizonyultak: a Project Over a "Naiman War" környezetében játszódik majd. A fiktív délkeleti országban civilek ezrei halnak meg a helyi konfliktus szörnyű háborús bűnei nyomán, így a Ghostokra hárul a feladat, hogy beszivárogjanak az országba és titkos küldetéseket hajtsanak végre a háború sújtotta régióban.

A várhatóan 2025-ben vagy 2026-ban megjelenő játék több szempontból is visszanyúl majd a széria gyökereihez. Először is, az utóbbi részekben preferált TPS kameranézet helyett ismét FPS nézettel operál majd a játék, melynek tempója jócskán lelassul majd. Henderson egy már-már mil-sim játékokra hasonlító, csapatalapú taktikai lövöldeként jellemezte a látottakat, amely a Modern Warfare-széria és a Battlefield mellett olyan címekből is inspirációt vesz, mint a Squad vagy a Ready or Not.

A játék tónusa is jóval sötétebbnek és komolyabbnak ígérkezik, hiszen feltűnnek majd olyan jelenetek, amelyek biztosan megosztók lesznek a befogadók körében. A kiszivárogtatott videóban például a Ghostok csapata majdnem lelő egy csecsemőt tartó férfit, mivel egészen az utolsó pillanatig azt gondolják, hogy az illető bombát tart a karjaiban. Ehhez a komolyabb hangvételű megközelítéshez pedig megfelelő látvány is társul. Henderson elmondása szerint jókora grafikai előrelépésre számíthatunk, a készülőfélben lévő játék ugyanis jelenleg leginkább a Ready or Notra hasonlít a látványát tekintve.

Mindezeket persze egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen csupán pletykákról és szivárgásokról van szó egy olyan játék kapcsán, melyet még hivatalosan nem jelentett be a Ubisoft. Tom Henderson azonban nem szokott mellébeszélni, így okkal várhatjuk izgulva a leleplezést.

1.
1.
Low Noise
Na ez biztató, a régi Ghost Recon Adwanced Warfightereket nagyon szerettem, ha valami hasonlót csinálnának az jó lenne. Aztán jöhetne a Rainbow Six Vegas 3, az de jó lenne, meg egy Sprinter Cell Conviction féle játék is jöhetne, azt hiszem vérszemet kaptam :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...