Az Ori and the Blind Forest sikere mentette meg a fejlesztőcsapatot a csődtől

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 12.
  • Biznisz
Link másolása
A korábban Xbox-exkluzív játék nemcsak a játékosok és a kritikusok tetszését nyerte el, de sikere a fejlesztőstúdiót is megmentette a csődtől. Mára pedig túl van a 10 millió eladott példányon.

Thomas Mahler a Moon Studios vezérigazgatója X-posztban számolt be arról, hogy az Ori and the Blind Forest sikere mentette meg a stúdiót. “Ha a Blind Forest megbukott volna anno, akkor a stúdió csődbe ment volna”írta. “De hála istennek nem tette – nagyjából 10 millió példányt adtunk el belőle eddig, ami valószínűleg a valaha volt legsikeresebb metroidvania játékká teszi.”

A kétdimenziós platformer azóta kapott folytatást, illetve megjelent Switch-en és PC-n. A második rész, Ori and the Will of the Wisps szintén komoly sikernek örvendett. A stúdió egyébként nem olyan rég jelentette be a teljesen más hangvételű No Rest for the Wicked című játékot, amihez a héten érkezett egy combos gameplay.

A poszt végére azért Mahler beszúrta a személyes sikerét is. Hozzátette, hogy szintén az Ori and the Blind Forest sikerének köszönheti, hogy a posztjában szereplő képen mellékelt Neo Geo konzolt és hozzá tartozó Metal Slug 3 játékot be tudta szerezni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...