Phil Spencer beszélt egy lehetséges Xbox kézikonzolról

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 26.
  • Hardver
Link másolása
Bár hivatalosat sem ő, sem pedig a Microsoft más vezetője nem osztott még meg, bennfentesek szerint már most is vannak konkrét elképzelések egy ilyen eszközről.

Phil Spencer a Polygonnak adott nyilatkozatában beszélt a kézi PC-k térhódításáról, és érintőleg arról is, hogy hogyan nézne ki egy Xbox kézikonzol. Az Xbox fejének nagyon tetszik a mobilitás és a formavilág, viszont sem a Valve féle Steam Deck, sem pedig az Asus ROG Ally, sem pedig a Lenovo Legion Go esetében nem érzi, hogy kellően "xboxos" lenne az eszköz.

Persze, ez nem róható fel hiányosságként, lévén egyiket sem a Microsoft készítette, sőt a Steam Deck esetében nem is létezik hivatalos XCloud kliens, lévén Linux fut rajta. Ettől függetlenül Spencer nagyon is jó kiindulóalapként tekint rájuk, maga is használja őket, viszont egy esetleges Xbox kézikonzolnak ennél lényegesen komolyabb integrációra lesz szüksége.

Ugyanakkor Spencer azt is megjegyzi, hogy nemcsak hardverről, hanem szoftverről is szó van. Nem kizárt, hogy egy új, mobilabb Xbox konzol helyett egy újradolgozott programot kapunk, vagy akár mindkettőt, hisz így még nagyobb réteget tudna lefedni a Microsoft. A szoftveres megközelítés azért is lényeges, mivel Spencer kritikája ellenére többekben is felmerült a kérdés, hogy mégis mivel tudna többet egy Xbox kézikonzol bármelyik mostani kézi PC-nél, amelyekre elérhető az XCloud és az Xbox Game Pass. Akármi is az Xbox terve a jövőre nézve, várhatóan az idén kiderül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...