A játékok jobban megvannak írva, mint sok sorozat?

  • Írta: osan
  • 2024. március 30.
  • Érdekesség
Link másolása
A Baldur’s Gate 3 és a Starfield színészei szerint igen. Tapasztalatuk alapján több minőségi tartalom kerül egy-egy játékba, mint a kisképernyőkre szánt alkotásokba és ez nem csak a hosszabb képernyőidőnek tudható be.

A PC Gamer egyik munkatársa vette észre, hogy SlitherinGames főzőműsorában, a „The Geek Recipes”-ben feltűnt Devora Wilde is, akit a nagyközönség mostanában a Baldur’s Gate 3-ból ismerhet, ő adja Lae’zel hangját és jellemét. Wilde a videojátékok mellett TV-sorozatokban is szerepelt már, mint például a Hollyoaks-ban. A főzőműsorban Wilde többek között arról is beszélt, hogyan élte meg a váltást a kisképernyőkről a videojátékok világába és szerinte a játékfejlesztést egyre komolyabban veszik, a történetek egyre ambiciózusabbak és az örök vita, mely arra próbál választ keresni, hogy a videojátékok művészetek-e, már rég irreleváns.

A Baldur’s Gate 3 számomra legalább annyira jó, ha nem mérföldekkel jobb, mint bármelyik film vagy TV-műsor, melyen dolgoztam.” – mondta Wilde.

Kiemelete még, hogy ugyan sokat lehet köszönni annak, hogy a Larian RPG-jében többszáz órát is eltölthetünk, így könnyebb kapcsolódni a karakterekhez, de nem ezen múlik a dolog, és a Cyberpunk 2077-es szereplése is remek példa arra, hogy a videojátékok sokszor jobb forgatókönyvvel rendelkeznek. A Phantom Liberty-ben a színésznő csupán egy segédszerepet kapott, pár percet, mégis karakterének története tele volt érzelmekkel, és jól láthatóan ki volt dolgozva a múltja.

Elia Toufexis is hozzászólt a sztorihoz X-en. Eliát a Starfieldből és a Deus Ex-ből ismerhetjük:

A játékok több, mint fele, melyeken dolgoztam színészként vagy rendezőként, sokkal jobban megvannak írva, mint a TV-műsorok, melyeken dolgoztam.” – olvasható a posztban.

9.
9.
Belunt
Ez körülbelül a Pacman óta igaz. A Dizzy-ben egy mondat el nem hangzott, hogy a kalandok jobban voltak benne mint bármelyik sorozatban...
8.
8.
hedzsooo
#6: Igen, azok in mind valoban nagyon jok, amiket te is hozzaadtal a felsorolashoz! :)
6.
6.
Stagrider
A régi BG-eknél eleve az egész sztori felépítése zseniális, ahogy folyamatosan derülnek ki a dolgok és a földhöz ragadtnak tűnő vas krízisből egy nem mindennapi, rendkívül epikus történet bontakozik ki. Ezenkívül kedvelhető/szerethető, (pozitív értelemben) emlékezetes társakkal találkozunk. A Planescape: Torment írásban és történetben szintén különleges és minőségi darab. A Pillars Of Eternityt (főleg az elsőt) szintén zseniálisnak tartom, és a Mass Effect trilógiát, valamint a 3 Witchert. A BG3 nem volt elég meggyőző.
3.
3.
hedzsooo
Ne essunk tulzasokba de persze vannak kivetelek. A TES jatekoknak, pl. anno a GOTHIC jatekoknak (Az eredeti trilogia) a LORE resze eros nagyon, konyvek is vannak hozza ugye boven a TES-nel, akarcsak pl. meg a DRAGON AGE is ugye ide sorolhato. A karakterek mar valtozatosabban jol/rosszabbul vannak megirva, ahogyan pl. a kuldetesek is...

Ami eddig igazan kiemelkedo jatekoknak szamit nalam irasban kb. minden teren, szoval nem csak a LORE, nem csak a karakterek java, + nem csak a kuldetesek java, HANEM AZ EGESZ: Witcher jatekok, foleg a Witcher 3+ a 2DLC jatek hozza, valamint a Baldur's Gate 3, ofc. Ezenfelul talan meg a BLACK MYTH: WUKONG lesz hasonloan jol megirva, ami iden agusztus 20-an landol majd elvileg, ha nem csusztatjak ugye.

Nem veletlenul tartom eddig leginkabb a Black Myth: Wukong-ot GOTY2024 varomanyosanak, nem csak a szep, reszletes grafikaja, remek animaciok, + atvezeto reszek miatt, az OST + stb. miatt, bizony! ;) :-)))

U.i.: A Starfield nalam felemas erzeseket valtott ki, de azert vannak jol megirt reszei annak is, alairom de osszessegeben nem tartom annyira nagy durranasnak, plane pl. a BG3 mellett
1.
1.
Stagrider
Ez inkább a régebbi Baldur's Gate-ekre igaz szerintem. A Starfield-et még nem próbáltam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...