Az Atari megvette a Rollercoaster Tycoon 3-at

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 4.
  • Hír
Link másolása
Ahogy a sorozat a 25. évfordulójára készül, az Atari bejelentette, hogy 7 millió dollárért megvásárolták a széria egyetlen darabját, ami még hiányzott a gyűjteményhez.

A megegyezés értelmében mostantól az Atari a Rollercoaster Tycoon 3, illetve a franchise fontosabb címeinek kiadója. A Rollercoaster Tycoon Classic, a 2, a Deluxe, a Joyride, a World,  Puzzle és a Touch már korábban is az amerikai vállalat alá tartozott.

Legutóbb 2022-be került a hírekbe az Atari és a Rollercoaster Tycoon sorozat, amikor bejelentették, hogy a franchise alkotójával, Chris Sawyer-el újabb 10 évre aláírtak. Az Atari hosszú távú tervei között szerepelt, hogy a branddel kapcsolatos termékeket, valamint együttműködéseket hozzanak létre.

Az Atari és a Rollercoaster Tycoon sorozat történelmének megvoltak a maga hullámvölgyei. Például 2017-ben a játék fejlesztője a Frontier perelte az amerikai kiadót, mert állítása szerint több példány kelt el a játékból, mint ami után jogdíjat fizettek. Mindenesetre a Frontiernek bizonyára jól jön most a pénz, tekintve, hogy a 2023-as F1 Manager játék eladásai nem produkálták a várt sikert, aminek nyomán októberben leépítések is voltak a csapatnál.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...