Emlékeztető: hétfőn vége az online játéknak Wii U-n és 3DS-en

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 6.
  • Gyászhír
Link másolása
A Nintendo jó előre szólt már, hogy április 8-án végleg lekapcsolja az online multiplayert Wii U-n és 3DS-en, azonban továbbra is játszhatunk majd offline játékokkal és letölthetjük hozzájuk a frissítéseket is. Véget ér egy korszak!

A kiotói konzolgyártó már 2023 márciusában bezárta az eShopot mindkét platformon, de a játékosok továbbra is használhatták az online szolgáltatásokat a játékokon belül, például a muliplayert és a ranglistákat. Ez azonban a jövő hét elején véget ér, az adott címet ezentúl csak offline lehet majd játszani.

Ez különösen azokra a játékokra lesz hatással, amelyek nagy hangsúlyt fektettek az online többjátékos mókára, az egyik ilyen jelentős first party anyag az első Splatoon. Akadnak azonban kivételek is, a Pokémon Bank és a Poké Transporter megtartja az online funkcionalitását.

A "belátható jövőben" továbbra is lehetséges lesz a frissítések letöltése is, valamint az eShopban megvásárolt szoftvereket és DLC-ket bármikor újra letölthetjük, ha szeretnénk. A dolog árnyoldala, hogy a Wii U és a 3DS digitális boltjának bezárása nyomán gyakorlatilag 1000 játék végleg eltűnt. Nem beszélve a Virtual Console szolgáltatás megszűnéséről sem, így mostantól csak a Switch Online-on keresztül élvezhetjük hivatalosan a Nintendo retro játékait.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...