Petíciót indítottak, hogy a kiadók ne „öljenek meg" több játékot

  • Írta: osan
  • 2024. április 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Egyesült Királyságban petíciót indítottak a játékosok azért, hogy a kiadók ne szüntethessék meg a játékok online támogatását, azokat ne tegyék elérhetetlenné a webshopokban és alapvetően tartsák az összes játékot használható állapotban.

Egy kifejezetten erre szánt platformon elindult a petíció, melynek lényege, hogy használható állapotban tartsák a játékokat a kiadók, ennek megfelelő címet is visel az indítványozás: „Require Videogame Publishers to Keep Games They Have Sold in a Working State.”

A legutóbbi nagyobb példa arra, hogy egy kiadó megszűntette egy játék online támogatottságát – egyértelműen olyan játékok esetében problémás ez, melyek megkövetelik folyamatosan internetelérést – az a Ubisoft volt, mikor a 2014-ben megjelent The Crew szervereit állították le. Sokak kiakadtak, sőt páran még a játékért kifizetett árat is visszakövetelték a cégtől. Ebből indul ki a petíció alapvetése is, hiszen sokan úgy érzik, hogy meglopják őket a kiadók azzal, hogy valamit amiért az emberek fizettek elérhetetlenné tesznek – még akkor is, ha ez a The Crew esetében 10 évvel a megjelenés után történt.

A cikk írásakor 5300 aláírónál jár a petíció és 10 000 aláírásnál fog reagálni az állam, míg 100 000 aláírásnál már a Parlamentben fogják megtárgyalni a problémát.

4.
4.
Ooorky
Ez az Accursed Farms nevű youtuber-től indult, aki nagy rajongója valamiért a Crews szériának és már hónapok óta szervezkedett, hogy a játék leállítása után hogyan lehetne ez ellen fellépni.
Végül egyetlen megoldásnak az európai fogyasztóvédelmi törvények kihasználása tűnt számára, mint utolsó mentsvár.

https://www.youtube.com/watch?v=w70Xc9CStoE
3.
3.
Extol
Van erre több évtizedes megoldás: P2P rendszer. Ott nincs központi szerver.
2.
2.
crytek
Már 7538, only uk lol így aztán sok értelme van
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...