Sztorielőzetesen a SteamWorld Heist II

Bár a trailer a játék történetének felvezetésével nyit, azért rengeteg játékmeneti érdekességre is kitérnek a több mint négy és félperces videóban. A játék augusztus elején jelenik majd meg.

Majdnem 58 000-en játszottak PC-n a Ghost of Tsushimával

A PlayStation eddig exkluzív játékának tegnap megjelent PC-s verziójával kicsivel többen játszottak egyszerre, mint az évekkel ezelőtt megjelent úttörő Horizon: Zero Dawnnal.

A Game Passbe tarthat az idei Call of Duty

A The Wallstreet Journal riportja szerint a Microsoft egy merész húzásra készül, és a milliós eladási számokat produkáló Call of Duty-sorozat idei részét, amit hivatalosan csak júniusban jelentenek csak be, az Xbox Game Passbe küldi.

Manor Lords - túl a 2 millió eladott példányon

A játék kiadója osztotta meg a hírt. Az egyetlen ember munkájaként megjelent Manor Lordsból három hét alatt fogyott el ennyi úgy, hogy a PC Game Pass kínálatában is elérhető.

Készülhet a Total War: Star Wars

Egy mai pletyka szerint a Total War-univerzum ismét egy sci-fi/fantasy darabbal bővülhet. A Warhammer után azonban most a messzi-messzi galaxisba kalauzolja majd el a játékosokat a Creative Assembly.

Megjelenési dátumot kapott a Ghostboy

A hazai, négyfős csapat által fejlesztett játék kicsivel több mint egy hónap múlva jelenik majd meg, ennek apropóján pedig nemcsak egy új trailert kapott, de a demót is kibővítették. A zárt bétára még jelentkezhettek.

Egy hét múlva jön a Dave the Diver Godzilla DLC-je

A japán óriásszörny és a pocakos búvár közös kalandja minden platformon elérhető lesz, ahol a játék is, és ami a legjobb, hogy egy ingyenes tartalmi frissítésről van szó.

Megvannak az idei Summer Game Fest első résztvevői

A videójáték-ipar 55 szereplője vesz rész a nagy nyári fesztiválon, ahol számos bejelentésre számíthatunk úgy a legnagyobb, mint a kifejezetten kisebb, indie kiadóktól is.

Ultraszéles gaming monitort mutatott be a Philips

Az új kijelző szó szerint könnyebb átugrani, mint megkerülni, de nemcsak a 32:9-es képarány szól mellette, a Philips Evnia brandjének új darabja minden téren komoly specifikációkat villant.

Októberben konzolokon is ringbe száll az Undisputed

Több mint 70 licencelt bokszolóval indul az Undisputed 1.0-ás változata, amely kétségkívül az első nagyobb bokszjáték lesz egy évtized után. A végleges verzió a PC-k mellett konzolokon is tiszteletét idén októberben.

Bemutatkozik a GreedFall II: The Dying World játékmenete

A Spiders szerepjátékát még 2022-ben jelentették be, ám azóta néma csend honolt felőle. A GreedFall II: The Dying World azonban nyáron fordul korai hozzáférésbe PC-n, most pedig itt az első gameplay trailer hozzá.

Marad a kaptafánál a Dan Houser új stúdiója

A Rockstar Games társalapítója, Dan Houser tavaly alapította az Absurd Venturest, amely a friss álláshirdetések szerint egy nyitott világú akció-kalandjátékon dolgozik. A perspektíva is TPS-ékre hajaz, pont mint a GTA-sorozat esetében.

Összeszedtünk minden részletet az Assassin's Creed: Shadows-ról

Megérkeztek az első információk a tegnap leleplezett Assassin’s Creed: Shadows játékmenetéről. A két játszható karakter mellett egy teljesen új bevilágítási rendszert kapunk, szövetségeseket toborozhatunk magunk mellé és így tovább.

Július végén gördül be az F1 Manager 24

Dátumot kapott a Frontier Developments idei menedzserjátéka, melyben egy F1-es csapat irányítása lesz a becses feladatunk. Az idei szabályrendszer átvétele mellett elég sok újdonság került a kalapba.

Végre itt van a Starfield májusi frissítése

A megjelenés óta a legnagyobb frissítését kapta meg ma a Bethesda sci-fi szerepjátéka, amely rengeteg új, életminőséget javító funkciót hoz a játékba. Módosíthatjuk a nehézséget és konzolon is testreszabható lett a teljesítmény.

Ezen a héten a Dragon Age: Inquisition az ingyenes az Epicnél

Ráadásul a Mega Sale is kezdetét vette az áruházban, így a következő egy hónapban négy AAA-kategóriás játékot kapunk ingyen - a megszokott heti bontásban. Az első, a Dragon Age: Inquisition - Game of the Year Edition már most elérhető.

Az Old School Rally annyira old school, hogy akár Colin McRae Rally is lehetne

Ha ti is imádtátok a kései 90-es évek ralijátékait, akkor mindenképp vessetek egy pillantást az Old School Rally néven bejelentett alkotásra. A Colin McRae Rally-t idéző játékot egyetlen fejlesztő készíti.

Senua's Saga: Hellblade II - összefoglaló a történetről

Néhány nap múlva folytathatjuk Senua tragikus történetét, előtte azonban nem árt felfrissítenünk a korábbi események emlékeit. A Ninja Theory egy ötperces videóval készült erre.

Új moduláris kontrollert mutatott be az Xbox

Az akadálymentesség tudatosságának világnapja alkalmából az Xbox és a Byowave bemutatta a Proteus kontrollert. A kockaszerű modulokból álló irányító kiválóan kiszolgálhatja a testi fogyatékkal élő játékosok igényeit.

HWSW: Emberszerű csevegéssel riogat az OpenAI új AI-modellje

Megérti a valós idejű beszédet, felismeri a különféle érzelmekre utaló jeleket és a vizuális bemenettel is képes dolgozni az OpenAI legújabb nagy nyelvi modellje, a GPT-4o (omni), ami az ingyenes ChatGPT alá is bekerül.

16 stúdió fejleszti az Assassin's Creed: Shadows-t

A Ubisoft elképesztő pénzt és emberi erőforrást fordít az idén ősszel érkező Assassin's Creed: Shadows fejlesztésére. Jóformán a vállalat összes fejlesztőjét ráállították a projektre valamilyen formában.

A jövő héten visszatér a Warhammer Skulls nagy előadása

Idén sem marad el a Games Workshop nagy videojátékos bemutatója, melyen minden terítékre kerül, ami Warhammer. Már a pontos dátumunk is megvan: jövő csütörtökön érdemes a képernyőre tapadnunk.

Gyorsan feledésbe merült a The Finals

Már a Nexon is elismerte, hogy az Embark Studios free-to-play lövöldéje nem az elvárásoknak megfelelően teljesített, de hisznek abban, hogy a játékosok érdeklődését újra fel tudják kelteni a The Finals iránt.

Szeptemberre csúszott az Enotria: The Last Song

Habár korábban az augusztusi megjelenést célozta meg az Jyamma Games, ám csak egy hónappal később kerül a boltokba az "olasz soulslike". Jó hír az, hogy a korábban dobott Xbox Series X/S-es verziót mégis elkészítik.

A Ubisoft törölte a The Division: Heartlandet

Három éve jelentették be a The Division mellékágát, ám a Ubisoft "gondos megfontolás után" leállította a fejlesztést. A francia kiadó inkább más projektekre szeretne koncentrálni a jövőben, beleértve az XDefiantot és a Rainbow Sixet.