Mindenkit elküldött a KeokeN Interactive

A fejlesztőstúdió minden egyes tagját elbocsájtották, az alapítók tervei szerint "téglánként" fogják újraépíteni a csapatot. A jelenlegi felállás egyszerűen nem volt folytatható.

Itt a Sea of Thieves PlayStation 5-ös launch trailere

Az előzetes az Xbox oldalán mint a 2024-es évet beharangozó videó látható, de tartalmilag ugyanarról van szó. A lényegen nem változtat: egy rakás új kalóz száll mától vízre.

140 millió dollárt bukott a Square Enix a törölt játékain

A kiadó számos címet kaszált el, melyeken az addigi munka kárba veszett. A pénzügyi évükre ez egy igen komoly negatívot nyomott, a kiadó azt ígéri, hogy a jövőben megfontoltabban választják meg a projekteket.

Új traileren a Dragon Ball: Sparking! Zero

Ezúttal a Dragon Ball-sorozat ikonikus mester–tanítvány párosainak harcaiba nyerhetünk betekintést, és ha valaki fogékony a nosztalgiára, annak bizony könny szökhet a szemébe.

Egy meglepetés műsor követi majd a júniusi Xbox Games Showcase-t

Az egyetlen címre fókuszáló műsor rögtön a már előre beharangozott adás után kezdődik, viszont még titok, hogy melyik is az a játék. Csak egy logó látszik, illetve annyi ismert, hogy egy szeretett franchise folytatásáról van szó.

Újabb jel utal a Hi-Fi Rush Switch-portjára

Ráadásul ez nem máshonnan, mint a PEGI oldaláról származik, a szervezet már be is sorolta a Tango Gameworks 2023-as sikerjátékát. Pontos megjelenési dátumról egyelőre nincs hír.

Megvan a Game Pass májusi felhozatala

Persze, csak részben, a hónap első két hetében érkező címeket hozta nyilvánosságra a Microsoft. Egy nagyobb és ismert cím, illetve egy első napos megjelenés is érkezik.

Xboxra és a Game Passbe tart a Humanity

A tavalyi év egyik legérdekesebb puzzlejátéka hamarosan új platformokat hódít meg. Xbox One-on és Xbox Series X/S-en is elérhető lesz a Humanity, ráadásul játszhatjuk majd az Xbox Game Pass könyvtárából is!

Ősszel érkezik a Starfield első kiegészítője

Előtte is érkeznek majd más, izgalmas frissítések, Todd Howard azonban elhintette, hogy ősszel várható az űrbéli RPG első nagy expanziója, a Shattered Space. Mindezek mellett a modderek is fenhetik a fogukat.

Két új pályával bővül a Call of Duty: Modern Warfare III

A félidőhöz érkezett a Call of Duty: Modern Warfare III harmadik szezonja, ez pedig csak egyet jelenthet: itt a Reloaded update! Ezúttal két új pályát kapunk a 6v6-os játékmódokra.

13 percen át száguld az EA Sports F1 24

A Codemasters és az Electronic Arts egy masszív adag, bő 13 perces nyers gameplay dömpinget borított a Forma-1 rajongókra. Nem fest rosszul a jövő hónapban érkező új etap!

Összefoglaló az ID@Xbox műsoráról

A független játékfejlesztés krémjét láthattuk az Xbox és az IGN közös műsorán. A visszatérő kedvencek mellett sok vadiúj göngyszemet is láthattunk, így ezeket most listába szedtük nektek a könnyebb átláthatóság érdekében.

Nézd vissza az ID@Xbox Showcase műsorát!

Ma este az indie játékoké a főszerep az Xbox és az IGN közös színpadán! Ha nem szeretnél lemaradni a legizgalmasabb független játékok bejelentéseiről, akkor kövesd velünk élőben az adást!

Holnaptól már játszható a Gray Zone Warfare

Nem szórakozik a Madfinger Games csapata, az ígéreteknek megfelelően fellőtték a Gray Zone Warfare korai verzióját belengető trailert, vele együtt pedig kitűzték a start dátumát is. Holnapra.

Street Fighter 6 - Akuma szabadjára engedi a démont

Először a Super Street Fighter II Turbóban tűnt fel, most pedig ismét játszható karakterként tér vissza Akuma, az őrjöngő démon. A májusban érkező harcos egy új küzdőteret és sok más újdonságot is hoz magával.

Bejelentették a The Smurfs: Dreams-t

Egy co-op platformer játékot kapunk mindenki kedvenc kék törpjeivel a főszerepben a Microids legújabb alkotásában. Természetesen már mozgásban is láthatjuk a kalandot, hiszen egy videó kíséretével érkezett a bejelentés.

Elden Ring - életnagyságú Malenia-karszobrot rendelhetünk elő

A Bandai Namco bejelentette, hogy az igazán nagy rajongók akár egy életnagyságú Malenia-szobrot is vehetnek maguknak, legalábbis Malenia karjáról egy replikát. Összesen 3500 darab készül a termékből, így érdemes lehet előrendelni, ha nagyon a lakásunkban szeretnénk tudni Malenia egy darabját.

Guilty Gear: Strive - új karakter érkezik nemsokára

Május végén új karakter érkezik a Guilty Gear: Strive-ba. DLC karakterről van szó; külön is megvásárolhatjuk, de a Season Pass 3-mal is elérhető lesz, sőt ő lesz az utolsó karakter a harmadik szezonbérlethez.

Trónok harca MMORPG készülhet

Lapértesülések szerint Trónok harca MMORPG-t fejleszthet a Nexon csapata. A játék elméletileg a sorozat negyedik és ötödik évadja között fog elhelyezkedni időrendben és találkozhatunk ismerős arcokkal majd benne, ismerős hangokkal viszont nem biztos.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten belépünk májusba, lassan nyakunkon lesznek a nyári videójátékos fesztiválok, azonban jelenleg még ne számítsunk nagyobb címekre! Így is érdemes azért elmenni moziba, sőt érdekes játékok is jelennek meg a héten.

Készül a Baldur’s Gate III világa a Stardew Valley-ban

Moddereknek hála egy, a Baldur’s Gate ihlette városka készül a Stardew Valley-ben, ahol akár a mindenki által imádott vámpírral is találkozhatunk, sőt randizhatunk is vele. A mod lassan fog elkészülni valószínűleg, hiszen csak pár amatőr dolgozik rajta.

Kitiltották, majd most visszaengedték a WWE 2K24 modderét a játékba

A WWE-közösségben elhíresült moddert a hét elején kitiltották a játékból, arra hivatkozva, hogy megsértette a végfelhasználói szerződést, azonban az X népe miatt most visszaengedték, sőt pár alkotása, modja is visszatér.

Fatal Fury: City of the Wolves - Marco Rodrigues is ringbe száll

A Kyokugen karate mestere is várja a kihívóit a Fatal Fury: City of the Wolves legújabb előzetesében. Igen, Marco Rodrigues is csatlakozik az SNK bunyós játékának folyton bővülő névsorához.

Új reklámstratégiával kísérletezik a YouTube

Egy új megközelítéssel kísérleteznek a YouTube-nál reklámok szempontjából, mégpedig, hogy akkor lássuk a hirdetéseket, mikor épp leállítottuk az adott videót. Eddig csak a TV-kre elérhető alkalmazásban próbálták ki, de az eddigi eredmények alapján lehetséges, hogy bevezetik a megoldást kisebb képernyőkre is.

Jövőre érkezhet a Kingdom Hearts IV

A Square Enix két évvel ezelőtt, a széria 20. születésnapján jelentette be a Kingdom Hearts IV-et, azóta azonban szinte egy szót sem hallottunk a játékról. A pletykák szerint hamarosan új trailer érkezik, és a megjelenés sincs túl messze.