Újabb jel utal a Hi-Fi Rush Switch-portjára

Ráadásul ez nem máshonnan, mint a PEGI oldaláról származik, a szervezet már be is sorolta a Tango Gameworks 2023-as sikerjátékát. Pontos megjelenési dátumról egyelőre nincs hír.

Bejelentették a The Smurfs: Dreams-t

Egy co-op platformer játékot kapunk mindenki kedvenc kék törpjeivel a főszerepben a Microids legújabb alkotásában. Természetesen már mozgásban is láthatjuk a kalandot, hiszen egy videó kíséretével érkezett a bejelentés.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten belépünk májusba, lassan nyakunkon lesznek a nyári videójátékos fesztiválok, azonban jelenleg még ne számítsunk nagyobb címekre! Így is érdemes azért elmenni moziba, sőt érdekes játékok is jelennek meg a héten.

Fatal Fury: City of the Wolves - Marco Rodrigues is ringbe száll

A Kyokugen karate mestere is várja a kihívóit a Fatal Fury: City of the Wolves legújabb előzetesében. Igen, Marco Rodrigues is csatlakozik az SNK bunyós játékának folyton bővülő névsorához.

Még idén bejelenthetik a Bloober Team következő játékát

A csapat jelenleg a Silent Hill 2 Remake fejlesztésén dolgozik, azonban az éves jelentésükben már említést tesznek a következő projektjeikről, amelyik közül az egyik elvileg kifejezetten jól áll.

Shinji Mikami a Tango Gameworks elhagyásáról és jövőbeli terveiről beszélt

Már nyolc évvel korábban is ott akarta hagyni az általa alapított stúdiót, valamint a horror zsánertől is szeretett volna szabadulni – a Resident Evil sorozat alkotója beszélt a jövőbeli terveiről és az eddigi karrierjéről.

Újabb részletek szivároghattak ki a Switch utódjáról

Kiszivárgott pár újabb részlet a Switch utódjával kapcsolatban, ám mint mindig, ezeket az infókat érdemes fenntartásokkal kezelnünk. A szóbeszéd szerint a következő generációs Nintendo eszköz mágneses Joy-Con kontrollerekkel érkezhet.

Ezt érdemes tudni a Paper Mario: The Thousand-Year Doorról

A remake megjelenése már a nyakunkon van, a Nintendo pedig egy részeltekbe menő előzetessel készít fel minket rá. A Paper Mario: The Thousand-Year Door főbb jellegzetességei kerülnek terítékre a videóban.

Törölték az idei BlizzCont, de nagy tervei vannak a Blizzardnak

Sajnos nem tartják meg a Blizzard korábban rendszeresnek mondható házi rendezvényét 2024-ben, ehelyett más módon és formátumokban osztják meg velünk az új infókat. Tervekből pedig nem lesz hiány a stúdió ígérete szerint.

Megjelenési traileren a SaGa: Emerald Beyond

Az évek óta alvó sorozat most egy új résszel jelentkezik, amelyben számtalan japánosan érdekes karakterrel az oldalunkon menthetjük meg a világokat, amiből ezúttal 17 lesz.

Májusban jelenik meg a Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord

Az 1981-es játék remake-je szeptember óta elérhető korai hozzáférésben, egy hónap múlva pedig immár a teljes verzió is elérhető lesz PC-re és konzolokra is. Nosztalgiázni vágyók, figyelem!

Bíróság elé állítanak egy embert a Nintendónak küldött fenyegetései miatt

A fenyegetések hatására több élő eseményt is lefújtak a japán cégnél, a 27 éves fiatalembernek most a bíróság előtt kell felelnie a tetteiért.

A Fortnite lehetővé teszi a “konfrontatív” táncok elrejtését

Egy új frissítésben érkezett a funkció, ami lehetővé teszi, hogy a fejlesztők által konfrontatívnak minősített emote-okat elrejtsük. A jövőben nem kell nézni, ahogy L betűt a homlokuk elé tartva táncolnak felettünk a legyőzőink.

A videojátékipar számára is kedvező döntést hozott az amerikai tőzsdefelügyelet

Az Egyesült Államokban eltörölnék a versenytilalmat, ami szinte minden iparágra hatással lesz, így a videojátékokra is. A törvény egyelőre még nem lépett életbe, vannak akik jogi támadásra számítanak, azonban több államban már létezik hasonló szabályozás.

Úgy tűnik, hogy bezárt a Bethesda France

A közösségi médiában megjelenő posztok alapján úgy tűnik, hogy a Microsoft masszív leépítésének következő áldozata a Bethesda francia marketingirodája lehet.

Az Embracer vezérigazgatója is elismeri, hogy hibázott

Az utóbbi időkben a videojátékiparban legtöbbet az elbocsájtási hullámról lehetett hallani, azon belül pedig az Embracer csoportosulásról. Most a holdingcég vezérigazgatója, Lars Wingefors is megszólalt az ügyben.

Előrehozták a Morbid: The Lords of Ire megjelenését

És megerősítették, hogy az előző generációs Xboxra is megjelenik majd a souslike horrorpunk játék, így kevesebb mint egy hónapot kell csak rá várnunk.

Filmadaptációt kaphat az El Paso, Elsewhere

A tavaly ősszel megjelent neo-noir akciójátékból készülhet film a Di Bonaventura Pictures jóvoltából. Ha a tárgyalások sikerrel járnak, a főszerepet az Oscar-díjra jelölt LaKeith Stanfield kaphatja meg.

A pletyák szerint halott a Watch Dogs-sorozat

Nem áll jól a Watch Dogs szénája, a Ubisoft állítólag lemondott róla, mivel a 2020-as Legion nem úgy sikerült, ahogy azt remélték. Iparági pletykák szerint a frencsájnak nincs jövője - legalábbis egy ideig biztosan nem számolnak vele.

Holnap lesz a Wired Direct '24

A Wired Productions saját műsort tart a különböző indie fejlesztők fejlesztés alatt játékairól, a független játékkészítők rajongóinak ráadásul kifejezetten kellemes időpontban kezdődik a stream.

Új stúdiót alapított a Wipeout egyik készítője

Már most három játékon dolgoznak, amelyből egyet hivatalosan is bejelentettek, egyet pedig belengettek. Előbbi egy jópofa minigolfos cím lesz, míg utóbbi a "sportok jövője" lesz.

Hivatalosan is bejelentették a Tales of the Shire-t

Középfölde világának ezer arca van, ezek közül az egyik az idillinek nevezhető Megye és lakóinak élete. A Wētā Workshop első videójátékban ebbe kóstolhatunk majd bele.

Hades II - ne turkáljunk a fájlok között, ha lehet!

Még meg sem jelent a játék, a fejlesztőknek mégis ki kellett adnia egy közleményt, melyben arra kérik a játékosokat, rajongókat, hogy ha lehet, fejezzék be az adatbányászatot és ne osszák meg a tartalmakat közösségi platformokon!

Háromfelé oszlik az Embracer Group

Eljön az a pillanat, amikor egy vállalat akkorára nő, hogy érdemes inkább némileg felszeletelni azt. Az Embracer Group mostantól három entitásra oszlik: ez az Asmodee Group, a Coffee Stain & Friends és a Middle-earth Enterprises # Friends.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Több érdekes cím is érkezik a héten, homokozhatunk kicsit a Sand Land hatalmas pusztáin, a Stellar Blade-nek is nekieshetünk, illetve elkísérhetjük a Tini Nindzsa Teknőcöket is a legújabb bevetésükön.