Metroid: Dread

Nintendo Switch

Kiadó: Nintendo, Fejlesztő: Mercury Steam
2D-s Metroid-epizóddal erősít a Nintendo Switch.
Értékelés: 9.0

Ezeket a játékokat tolták végig a legtöbben idén

Természetesen nem reprezentatív módon, hiszen az eredmény a saját adataikon alapszik, de a HowLongToBeat csapata idén is összegezte, melyek voltak azok a játékok, amelyekkel a legtöbben játszottak idén.

TGA 2021: Az It Takes Two az év játéka

Ma hajnalban megtartotta éves rendezvényét Geoff Keighley, ami azon túl, hogy raklappal szállította a videojátékos bejelentéseket, természetesen az elmúlt év legjobb alkotásait is díjazta.

Akció-szerepjátékot készít a Metroid: Dread csapata

Egyelőre csak Project Iron néven emlegetik azt a hátulnézetes akció-RPG-t, amelyen a Metroid: Dread csapata, a MercurySteam dolgozik. A stúdió a 505 Games segítségével kelti életre a multiplatformos projektet.

Íme, az idei Golden Joystick Awards győztesei

A héten kihirdették az idei Golden Joystick Awards győzteseit, amely két különleges kategóriával is kibővült, hiszen minden idők legjobb játékát és hardverét is megválasztották többek között.

Íme, a The Game Awards idei jelöltjei

Ez az év sem telhet el anélkül, hogy a The Game Awardson Geoff Keighley kitüntesse a legjobbnak tartott játékokat és fejlesztőket. Az idei eredményhirdetés december 9-re esik, lássuk, kiknek szurkolhatunk!

Amerikai toplista: újra csúcson a Nintendo Switch

Az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó NPD Group közzétette az októberi összesítését, amelyből kiderült: az OLED-modell érkezésével újra a Switch lett a legkeresettebb konzol.

Demó érkezett a Metroid: Dreadhez

Samus Aran megkezdte már legújabb kalandját a ZDR bolygón, a Nintendo pedig úgy döntött, megadja a lehetőséget a játék kipróbálására azoknak, akik még nem fizettek be rá. A Metroid: Dread demója már letölthető.

Brit toplista: nagyon hátracsúszott a Metroid: Dread

Amíg a FIFA 22 és a Far Cry 6 meg tudta tartani az egy héttel ezelőtti pozícióját, addig a Metroid-sorozat új epizódja erre már nem volt képes, és lecsúszott a dobogóról. Ráadásul Samus Aran még a legjobb ötből is kiesett.

Íme, az idei Golden Joystick Awards jelöltjei

Idén már harminckilencedik alkalommal rendezik meg a Golden Joystick Awards díjátadót, amelynek a minap kihirdették a jelöltjeit. Már lehet szavazni, az eredményeket pedig november végére várhatjuk.

Brit toplista: nem kezdett jól a Back 4 Blood

A múlt hét legnagyobb megjelenése, a Left 4 Dead szellemi utódja, a Back 4 Blood volt, mégsem sikerült jól a kooperatív zombivadászat rajtja, mert még a dobogóra sem tudta felverekedni magát a játék.

Brit toplista: csak a második lett a Far Cry 6

Habár a múlt hetet (is) alaposan megszórták játékpremierekkel a kiadók, egyik újonc sem tudta megdönteni az aktuális FIFA-epizód uralmát. Még a Far Cry 6-nak is csak egy második helyre futotta.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folytatódik az őszi játékőrület, ezen a héten is lesz miből válogatnunk, ha játszanivalót keresünk. Szokásunknak megfelelően most is listába szedtük az elkövetkező napok újdonságait.

Mit mutatott a Nintendo Direct?

Negyvenpercnyi műsorral készült tegnap a Nintendo, amelyben főleg a télen érkező Switch-címek képviseltették magukat, ugyanakkor bőven kaptunk ízelítőt abból is, hogy milyen játékokat várhatunk a jövő év hátralévő részében.
  • Írta: gorien
  • 1 komment

Kiadós előzetest kapott a Metroid: Dread

A Nintendo előállt egy majd' ötperces előzetessel, melynek köszönhetően mindent megtudhatunk a Metroid: Dreadről, amit csak a vásárlás előtt tudnunk érdemes. Samus félelmetes kalandja a ZDR bolygón igazán felejthetetlennek tűnik.
  • Írta: szlav
  • 8 komment

Régi ismerősök térnek vissza a Metroid: Dreadben

A Metroid: Dreadben Samus a ZDR bolygóra száll alá, ahol az E.M.M.I. robotokkal is szembe kell néznie – az eddigi kedvcsinálóknak ők voltak a középpontjában. Most kiderült, más veszély is leselkedik Samusra.
  • Írta: gorien
  • 1 komment

Teaser traileren a Metroid: Dread

Jövő héten újabb előzetest kapunk a soron következő Metroid-játékból, a Dreadből, amit most a Nintendo egy rövidke teaser trailerrel vezetett fel. Mire Samus megérkezik a ZDR bolygóra, az összes odaküldött E.M.M.I. robot ellene fordul.

Metroid: Dread - bemutatkoznak az E.M.M.I. robotok

Samus Aran a Metroid: Dreadben alászáll a ZDR bolygóra, ahol leghalálosabb ellenségei az eredetileg kutatásra tervezett E.M.M.I. robotok lesznek. A Nintendo most alaposabban is elmagyarázza, mit várhatunk a gyilkos masináktól.

E3 2021: Lássuk, mit tud a Metroid: Dread!

Egy Metroid-játék képviseltette magát a tegnapi Nintendo Directen, ám nem a Metroid Prime 4 volt az, hanem a frissen bejelentett Metroid: Dread. A Treehouse Live adásában hosszabban is belenézhettünk a játékmenetbe.

E3 2021: Októberben érkezik a Metroid: Dread

Lassan már négy éve várjuk, hogy alaposabban is szemügyre vehessük a Metroid Prime 4-et, de a Nintendo ismét megtréfált minket: egy új oldalnézetes epizódot jelent be a kiotói csapat, ami ráadásul már októberben megjelenik.